СВЕ се у вези са "случајем Павков" десило брзо и неочекивано, али се у редовима српског шампиона због тога ништа битно није променило нити пореметило. Митар Мркела, спортски директор црвено-белих, потврдио је у Виндишгарстену да се нападач Милан Павков враћа из Кине необављеног посла са Ђангсуом, али да то не ремети планове у вези с довођењем голгетера Тонделе, Португалца Томанеа, који би могао већ у петак да потпише уговор са црвено-белима.


- Још је све свеже, али оно што се зна је да се Павков није договарао с Кинезима о личним условима. Нисам још разговарао са њим. У почетку није било никаквих проблема, одједном је осванула та вест да је стопиран трансфер са Ђангсуом. Дошло је до промене плана. Тренутно, Павков је Звездин играч, а ако дође нека добра понуда, став клуба је да може да иде - истакао је Мркела.

Незванично, у преговорима Павкова и Кинеза највише је "запело" због играчеве годишње плате. Високи нападач је инсистирао на томе да она буде фиксна - два милиона евра, а Кинези су стали на бројци од милион и двеста хиљада, плус бонуси, уз које би се "догурало" до жељене суме. Наравно, у случају да их Милан испуни кроз добре игре и голове. Ту је "пукло". Обе стране се нису усагласиле, али је остављена могућност да се обнове преговори 1. јула, када званично почиње прелазни рок у најмногољуднијој земљи света.

Прочитајте још Мелег и Хајдин жеље Радничког, Звезда дала пристанак
КАНјАС У ПЕТАК НА ТРЕНИНГУХОЗЕ Алберто Кањас ново је појачање Црвене звезде. Искусни 32-годишњи Шпанац у петак ће се прикључити екипи у Аустрији и ставити на располагање тренеру Владану Милојевићу.

До тада, или док се неко други не јави, љубимац Звездиних навијача ће остати на "Маракани". Прошле сезоне, двадесетпетогодишњи центарфор постигао је 15 голова (12 у Суперлиги, један у Купу), а два у мечу против Ливерпула у Лиги шампиона донела су му светску славу. Навијачи су га издигли у хероја и у квалификацијама за елиту, када је у Салцбургу са чалмом на глави неустрашиво јуришао на противника. Зато су се Звездине присталице обрадовале што се Павков враћа, мада је питање колико ће још бити на "Маракани". Клуб је од трансфера са Ђангсуом требало да заради три милиона евра и сада чека сваку нову понуду приближне тежине.

Непредвиђени повратак Павкова не утиче на договор са Томанеом, нападачем Тонделе - потврда је стигла и од Мркеле.

Прочитајте још Павков без договора с Кинезима, враћа се у Београд

- Томане је играч кога смо хтели да доведемо. Да Павков није ни имао позив из Кине, ништа не би променило ситуацију. У једном тренутку смо морали да реагујемо, тако да је скоро све договорено да реализујемо трансфер. Папирологија је мало кочила, није све било онако како је Звезда хтела да буде. Очекујемо да се све брзо оконча и да Томане дође - додаје Мркела.

У шпицу Милојевићевог тима постало је густо, јер поред Боаћија, Павкова и Томанеа, ту је и млади Крстовић, јер се на припремама лавовски бори за сваки минут.