Инфантино обећао Палестинцима фудбалске терене

Бета

среда, 26. 06. 2019. у 17:54

Инфантино обећао Палестинцима фудбалске терене

Ђани Инфантино фото: АП

Председник ФИФА обећао је изградњу више фудбалских терена на Западној обали и у појасу Газе: Хајде да дамо, да буде такође врло конкретно, мало наде, мало снова
Председник Светске фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино обећао је изградњу више фудбалских терена на Западној обали и у појасу Газе, придруживши се учесницима економске конференције у Бахреину коју предводе САД.

Ту конференцију, названу "Мир за просперитет", Палестинска управа бојкотује у страху да ће наметнути политичко решење у замену за новац.

- Хајде да дамо, да буде такође врло конкретно, мало наде, мало снова - рекао је Инфантино.

Он је учествовао у панел дискусији коју је водио Томас Барак, амерички Арапин, инвеститор у некретнине и присталица америчког председника Доналда Трампа.

Рекао је да Западна обала и Газа, где живи пет милиона становника, имају мање од 25 одговарајућих фудбалских терена.

- Ми ћемо урадити наш део у ФИФА. Хајде да урадимо нешто опипљиво и конкретно што људи могу да виде и где деца могу да играју фудбал, прво се смеју и друго не раде друге ствари - рекао је он.

Инфантино је, такође, најавио да би наредно Светско првенство у Катару 2020. године могло да побољша међународно поимање арапског света.

- Показаће свету какви су Арапи, гостољубиви, отворени, одличну храну, задивљујућу историју и традицију - рекао је Инфантино, чија је супруга Либанка.

- Мислим да фудбал може да игра малу, али важну улогу - оценио је он.

Трампов високи саветник, који је и његов зет, Џаред Кушнер представио је на скупу у Манами, главном граду Бахреина, план који позива на инвестиције у висини од 50 милиона долара и стварање милион послова за Палестинце у оквиру, како ју је назвао, "шансе века".

Он је истакао да је прихватање тог плана предуслов за бављење експлозивним политичким питањима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације