БЛЕДА Звезда по врелом дану у аустријском Виндишгарсетну изборила је реми у 90. преко сналажљивог Милуновића. Штопер црвено-белих одлично је реаговао после центаршута Ебисилија и донео изједначење против кипарског вицешампиона Аполона у пријатељском мечу – 1:1.

У тврдој утакмици, без много енергије је деловао тим Владана Милојевића и притом подсетио на блеђа издања из финиша прошле сезоне. Тешки су били и услови за игру, поготово у првом полувремену. Јако сунце пржило је и овде у подножју Алпа, тако да је играчима фалила свежина за неки јачи темпо.

Утакмица се у првих 45 минута лењо развлачила, без правих акција и прилика. Наш тим је био нешто конкретнији у првом делу, али без праве завршнице. Једину прилику пропустио је Бен у 38. минуту када је шутирао главом преко гола.

На старту другог полувремена ушао је Јирка уместо Стојковића, али је после једне његове грешке тренер Милојевић бацио бесно флашицу са водом. Кипрани су повели у 57. минуту. Лоше је стајала одбрана црвено-белих код прекида што је Казнио Зелаја.
МАРИНОВ ОТАЦ НА ТРИБИНАМАУТАКМИЦУ против Аполона је у Виндишгарстену гледао и Ранко Марин, отац Звездиног капитена Марка и то у друштву председника клуба Светозара Мијаиловића.

Примљени гол пренуо је Звезду из летњег сна, али не и Боаћија кога још неће гол. Две добре шансе имао је и пропустио нападач из Гане у периоду од 58. до 60. минута. Десетак минута касније Иванић је украо једну лопту, али под фаулом није успео да приђе голу. Када се очекувало да је пораз неминован, Милуновић је донео изједначење и поравио утисак.

Ипак, права реакција после ове слабије партије очекује се у суботу када је Звездина генералка против руског шампиона Зенита.

СТРЕЛЦИ: Милуновић у 90. за Црвену звезду, а Зелаја у 57. за Аполон. Стадион: „Арена Дана“ у Виндишгарстену. Глеалаца: 300. Судија: Маркенхамер (Аустрија).

Ц. ЗВЕЗДА: Поповић (од 67 Васиљевић) – Гобељић, Милуновић, Стојковић (од 46. Јирка), Родић (од 67. Конотар) – Чаушић (од 79. Ебисилио), Иванић (од 73. Симић) – Бен (од 67. Вулић), Марин (од 83. Јовичић), Јевтовић (од 67. Вукановић) – Боаћи (од 67. Крстовић).

АПОЛОН: Мал, Педро, Уедраго, Хектор, Георге, Фернандо, Марковић, Питас, Папулис, Зелаја. Играли су још: Каро, Селимовић, Папамихајл, Митас, Егире.