ВОЈВОДИНА ће играти нападачки фудбал и у сваком мечу ићи на победу. То, за "Новости", потврђује Ненад Лалатовић (41), нови-стари стратег новосадског суперлигаша, који је јуче поподне на Златибору, уз асистенте, Видака Братића, Драгана Шарца и Милана Јованића, одрадио први тренинг.


- На нама је да поправимо оно што је недостајало, а кренућемо од дефанзиве, коју ће играти цео тим, од најистуренијег нападача, до голмана. Бићемо агресивнији на лопти, брзо је враћати у посед, кретати се у оба правца, дакле, захтеваћу пресинг и јаку дуел игру. Једном речју, неговаћемо модеран фудбал да би Воша поново била моћна.

Познат као тренер без длаке на језику, велики радник са жељом, али и искуством, има рецепт за формулу успеха.

- Не тражим алиби, већ рад. Имам јасну визију. У тиму су сјајни млади играчи, који у комбинацији са искуснима стварају складну целину. Сматрам да уз појачања која смо довели, као и она која очекујемо, можемо много тога да остваримо, да вратимо Војводину тамо где јој је место.

Прочитајте још Скупштина ФК Војводина изабрала ново клупско руководство

Сарадња са спортским директором Николом Лазетићем је, како истиче, врхунска, другарска.

- Жели исто што и ја и навијачи, да Војводина игра као некад, код мене. Много дуго се познајемо, још откад смо били деца, исто размишљамо и све радимо у договору. Зна се мој, појачани ритам тренинга, захтев играчима да раде, јер је то у њиховом као и нашем интересу.

Са Војводином се, каже, договорио за минут, поготово што се на чело клуба вратио Војислав Гајић, с којим је имао феноменалну сарадњу пре две и по године.

- Ретко се рађа такав човек. Када су Гајић и Драгољуб Збиљић отишли из клуба, и ја сам спаковао кофере. Сада, захваљујући Гајићу, Лазетићу и Душану Бајатовићу, вратио сам се на место успеха у Војводину, у којој сам провео најлепших тренерских годину дана - закључио је Лалатовић.

Прочитајте још Уместо Лалатовића - стигао Вучић

Офанзивни везиста Петар Бојић од уторка је и званично ново појачање клуба, нападач Бојан Матић продужио је уговор на још шест месеци, а чека се и расплет око доласка штопера Партизана Бојана Остојића. Трансфер Усмана Маронга (20), везисте Трајала, ипак се неће остварити јер је играч потписао за Графичар, филијалу Црвене звезде.

ТОНЧЕВ ИМАО РАЗУМЕВАНјА
ИАКО још није раскинуо уговор са Радничким, у којем је, уз оборене клупске рекорде по многим питањима, освојио друго место и пласман у квалификације за Лигу Европе, Лалатовић се лако и брзо договорио да промени средину.

- Чињеница да су Нишлије на челу са Ивицом Тончевим имале разумевања и изашле у сусрет мојој жељи да будем ближе породици, довољно говори да сам у Радничком добро урадио свој посао. Много сам им захвалан на томе.