ФУДБАЛСКИ савез Србије ужурбано тражи новог селектора, а наследник Младена Крстајића би могао да буде - Радомир Антић (70). Челници ФСС су после споразумног раскида уговора са бившим селектором, после дебакла у квалификацијама за ЕП од Украјине (5:0), почели да трагају за идеалним решењем, човеком пуним искуства и са ауторитетом.


У први мах учинило се да је договор пао са Лјубишом Тумбаковићем, али се већ после неколико дана испоставило да је негде запело у преговорима, па је почело да се тражи ново решење за функцију на којој су од самосталности Србије 2006. године била чак десеторица селектора.

Избор је ових дана пао на Радомира Антића који је, према свим проценама, анкетама и мишљењима водио национални тим у време када је он имао највише поверења навијача и када су трибине биле крцате на утакмицама у Београду. Тоје било у време квалификација за Мундијал у Јужноафричкој Републици.

Прочитајте још Јокановић за "Новости": Нек ме не гурају у лажне приче

Подсетимо, Антић је фудбалску репрезентацију Србије водио од 20. августа 2008. до 15. септембра 2010. године, када је са Дејаном Станковићем и осталима одвео "орлове" на Мундијал, са којег смо се после сплета околности и пораза од Гане (0:1), победе над Немачком (1:0) и пораза од Аустралије (2:1) вратили већ после групне фазе кући.

У овако деликатном моменту за национални тим, можда је дошла нова прилика да се Антић врати на место на којем је пажњу фудбалске Србије држао више од две године на, до тада, највишем нивоу.

БИЛАНС ЗА ПАМЋЕНјЕ
РАДОМИР Антиће за више од две године на селекторској клупи водио Србију, од њене самосталности, на укупно 28 утакмица и по томе је и даље рекордер од свих десет тренера од 2006. године до данас. За то време су "орлови" забележили 17 победа, три ремија и осам пораза.