Челница за женски фудбал у Афричкој фудбалској конфедерацији (ЦАФ) Ајша Јохансен рекла је да репрезентативке Камеруна морају да буду кажњене због понашања током утакмице са Енглеском и пораза у осмини финала Светског првенства.

Енглеска је у недељу увече победила Камерун 3:0 и пласирала се у четвртфинале Светског првенства.

Фудбалерке Камеруна су бурно реаговале на две одлуке ВАР, а неке од њих понашале су се непримерено према противницама. Камерунска играчица Ивон Леуко је лактом ударила противницу Никиту Парис и добила жути картон, док је Агустин Ејанге пљунула Тони Дуган после досуђеног слободног ударца.

- Поносна са на наше афричке женске екипе. Али, ова утакмица се није лоше одразила само на женски афрички фудбал, већ на цео афрички фудбал. То је питање које ће се решавати на одговарајућим нивоима наше организације - рекла је Јохансен.

Председница Фудбалског савеза Сијера Леонеа навела је да ће ЦАФ предузети мере чак иако Међународна фудбалска федерација (ФИФА) не покрене поступак против камерунског тима.

Селектор Енглеске Фил Невил рекао је да је посрамљен понашањем камерунских фудбалерки и да је у неком тренутку помислио да се утакмица неће наставити.