ПАРИ сен Жермен побеђује Јувентус у трци за потпис Сергеја Милинковић-Савића, тврди "Коријере дело спорт", а предвиђа да ће Лацио пристати на цену од 75 милиона евра у кешу и потенцијални бонус од 10 милиона евра.

Прошлогодишња летња сага око Сергеја не би требало да се понови, сматрају Италијани, јер је наводно газда Лација Клаудио Лотито спреман да иде и испод суме од 100 милиона евра обештећења коју је неформално поставио изјавама од пре две-три недеље.

Прву понуду из Париза вредну 55 милиона евра је глатко одбио, али нова која је, према "Коријере" стигла од 75.000.000 уз поменуте бонусе узета је озбиљно у разматрање. Поготово јер Јувентус није спреман да плати више од 60 милиона евра за Сергеја превасходно да не би угрозио финансијски фер-плеј.

Логичан одговор зашто је Сергеј ближи трансферу у ПСЖ је - спортски директор Леонардо. Бразилац се из Милана вратио у Париз, а добро се зна колико је само покушавао прошлог лета да Србина доведе на "Сан Сиро". Добри односи и са менаџером играча Матејом Кежманом допринели су да се наш репрезентативац окрене париским "галактичарима", а хоће ли Леонардо сломити и Лотита показаће се убрзо.

Требало би очекивати да се посао обави у наредних седам дана, што значи да ће и српски рекорд (Лука Јовић 60 милиона) бити померен.