Млада фудбалска репрезентација Србије поразом се опростила од учешћа на Европском првенству у Италији и Сан Марину.

Изабраници селектора Горана Ђоровића су у последњој утакмицу групне фазе изгубили од селекције Данске 2:0 (1:0).

21:05 - ПОЧЕЛА УТАКМИЦА

Меч је почео нападом "орлића". Данци су први припретили, у 2. минуту су имали први корнер на мечу, али није било веће опасности пред голом Србије.

21:11 - ПРИЛИКА ЗА ДАНЦЕ

Прву озбиљнију прилику на мечу направили су Данци. Извели су добар контранапад по левој страни, Дрејер је искоса ушао у казнени простор Србије, шутирао је по земљи у контраугао поред истрчалог Росића, али је на срећу "орлића", лопта прошла поред стативе.

21:16 - ПОНОВО ПРЕТЕ ДАНЦИ

У 14. минуту Данци поново прете. Овога пута акција је ишла по десној страни, после центаршута усамљен на петерцу се нашао Брун Ларсен, шутирао је из прве, али преко гола.

21:20 - ГОЛ - ДАНЦИ ВОДЕ

Данци воде од 21. минута - стрелац је Брун Ларсен. Поново је "пукла" одбрана "орлића" по десној страни, Ларсен је ушао искоса у казнени простор и погодио је контраугао немоћног Росића полу високо.

Данска је одмах казнила промашај Србије у нападу који је претходио голу. "Орлићи" су узели лопту на средини терена, Лукић је повукао контранапад и проследио лопту до Радоњића који је одлично утрчао по левој страни, и по земљи упослио Шапоњића. Ипак, некадашњи нападач Партизана је шутирао из прве високо преко гола.


21:31 - ШАПОЊИЋ "ПОЖУТЕО"

Први жути картон добио је Иван Шапоњић у 26. минуту.

21:38 - ПРЕТИ РАДОЊИЋ

Србија је први шут у оквир гола ривала упутила у 38. минуту. Радоњић је напао по левој страни, повукао лопту мало ка средини и шутирао снажно са преко 20 метара у ближу угао голаман Данске, који је био одлично постављен и лопту је проследио у корнер, после којег није било веће опасности по гол Данаца.

21:45 - ДОБРА АКЦИЈА; БЕЗ РЕАЛИЗАЦИЈЕ

Припретили су српски репрезентативци у 44. минуту, али су се Лукић, Богосавац и Шапоњић прекомбиновали, па су дански дефанзивци успели да лопту избију у корнер, после којег није било опасности по њихов гол.

21:52 - ПОЛУВРЕМЕ

После једног минута надоканде времена, главни арбитар меч је одсвирао крај првог полувремена.

22:04 - ПОЧЕЛО ЈЕ ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

Почело је друго полувреме, тренери нису мењали ништа у саставима.

22:08 - ГОЛ - ДАНЦИ ДУПЛИРАЛИ ПРЕДНОСТ

Из прве прилике су Данци су дуплирали предност, али су велику помоћ имали у дефанзивцима Србије. После корнера са десне стране, лопта је два пута пала у казненом простору "орлића, који су без реакције посматрали како са пет метара Расмусен погађа гол у 51. минуту.


22:18 - НОВИ ПОКУШАЈ РАДОЊИЋА

Само што су кренули са центра "орлићи" су припретили Данцима. Радоњић је покушао искоса са леве стране, са двадесетак метара, али је шутирао право у чувара мреже ривала.

22:20 - СРЕЋА УЗ "ОРЛИЋЕ"

Мало је недостајало да Данци и трећи пут затресу мрежу Србије. Олсен је остао усамљен на ивици казненог простора, шутирао је снажно по земљи, али је лопта прошла мало поред стативе.

22:23 - ПОНИШТЕН ГОЛ ДАНЦИМА

Настављају Данци са нападима. Овога пута су успели да постигну гол, али је радост Билинга у 57. минуту прекинула подигнута заставица помоћног судије, који је сигнализирао офсајд. Главни арбитар Кулбаков је после асистенције из ВАР собе отишао да погледа снимак, после чега је потврдио одлуку аистента.

22:26 - ПРВА ИЗМЕНА ЂОРОВИЋА

Ђоровић је прву промену направио у 61. минуту. Уместо Немање Радоњића на терену је Лука Аџић. Нови жути картон за "орлиће", у 63. минуту опоменут је Саша Лукић. У 68. минуту промена и у селекцији Данске, Дрејер је уступио место Скову.

22:37 - ЈОВЕЉИЋ УМЕСТО ШАПОЊИЋА

У 81. минуту Дејан Јовељић је ушао у игру уместо Ивана Шапоњића. Томе је претходила добра акција "орлића" по левој страни, која је завршена одбраном голама Данске, после покушаја Терзића, који је шутирао по земљи, мало искоса са седам, осам метара.

У 82. минуту Соренсена мења Винд.

22:42 - ПРЕЧКА САВЕЗНИК ДАНСКЕ

Нису "орлићи" имали ни среће у 85. минуту. Саша Лукић је одлично повукао лопту кроз средину терена, упослио је Луку Аџића, који се убацивао по левој страни. Некадашњи фудбалер Црвене звезде се одлучио на шут из прве тек што је закорачио у казнени простор, али се приликом шута мало оклизнуо, што је допринело да лопта оде нешто више него што је било потребно.

22:48 - ПОЧЕЛА НАДОКАНДА ВРЕМЕНА

Игра се пет минута надоканде времена. Меч је завршен победом Данске, која је у финишу могла и до убедљивијег тријумфа.