Последња утакмица на Европском првенству можда нема такмичарски значај за Србију, али нико не жели неку нову бруку. Она против Немачке је била довољна. Ипак, Горан Ђоровић је у невероватним проблемима пред меч са Данском.

СелекторОрлића буквално је приморан да крпи одбрамбену линију, јер уочи утакмице нема десног бека, а „кнап“ штопера, без иједног на клупи. ВукашинЈовановић је повређен. Милан Гајић је повређен. Никола Миленковић је суспендован због картона.

А, последња вест је да се повредио и штопер Светозар Марковић! Четворица дефанзиваца са списка су испала из строја.

Они на које Ђоровић може да рачуна су два лева бека, Мирослав Богосавац и Алекса Терзић и два штопера, Срђан Бабић и Ерхан Машовић. Истина, Машовић је у првој утакмици, против Аустрије, играо на месту задњег везног, испред последње линије, али његова матична позиција, на којој је почео каријеру је у срцу однбране.

Дакле, један леви бек ће морати на десну страну. А, старо је фудбалско правило, како су макар некада тренери говорили, да свако у фудбалу може све да игра, осим леви бек на десној страни.

Није ни ту крај свих мука. Питање је да ли ће моћи на терен и крилни нападач Александар Лутовац, пошто се и он повредио, па су веће шансе да не игра, него да буде у саставу.