ЈЕДНОМ одлетеће птице... Као у добро познатој песми, млада фудбалска репрезентација Србије, одавно крштена у "орлиће", лети после вечерашње утакмице са Данском са Првенства Европе кући. Селектор Горан Ђоровић, прежаљен после 0:2 са Аустријом и 1:6 са Немачком, највероватније ће последњи пут са клупе водити тим који је разочарао себе, своје навијаче и људе којима је до фудбала у Србији. Јер, много хваљена, па овенчана победама у квалификацијама за ЕП, наша репрезентација је била једна велика нула и брука на своја два меча у Трсту.

Шта ново или боље од Србије може да се види вечерас у дуелу са Данском, која можда и има свој мотив за полуфинале, јасно је као дан. Вероватно нећемо видети ништа, од морално убијеног и измењеног састава у којем су, по старом и лошем обичају, морали да играју неки којима очигледно није било место у Трсту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КОМЕНТАР: "Пилићи"

- Ово нико од нас није очекивао. Знамо како је људима у Србији, видим како је и нама, али ми морамо часно да се опростимо од овог Првенства Европе, па да урадимо детаљну анализу зашто је дошло до онаквих пораза од Аустрије и Немачке - каже селектор Ђоровић.

И тако... Опуштена, па фудбалски надиграна и понижена млада репрезентација Србије игра свој последњи танго, јер тешко да ће се икада више окупити у истом сас сад - адио!