Млада репрезентација Србије изгубила је и другу утакмицу на Европском првенству, а после Аустрије од ње је била боља и Немачка – 1:6 (0:3).

После меча у Трсту, "орлићи" су на зачељу групе Б са скором 1:7 и без освојеног бода.

У последњем колу Србија игра са Данском у недељу од 21 сат, такође у Трсту и биће то опроштај ове генерације од Евра, иако смо их у Италију испратили с много већим амбицијама.

20:24 - САСТАВИ

Стадион: Неро Роко (Трст)
Судија: И. Ковач (Румунија)

Србија: Радуновић - Гајић, Миленковић, Бабић, Богосавац - Рачић, Пантић, Лукић - Живковић, Радоњић, Јовић.

Немачка: Нибел - Клостерман, Баумгартл, Та, Хенрикс - Егештајн. Езтунали, Дауд, Нојхаус - Валдшмит, Рихтер.


20:48 - ПОБЕДА ДАНСКЕ

Репрезентација Данске добила је први меч 2. кола у нашој групи против Аустрије са 3:1. Сада по три бода имају Данци, Немци и Аустријанци. Победа Србије над Немачком донела би тоталну драму пред последње коло.

21:02 - ПОЧЕО МЕЧ У ТРСТУ

Почео је меч у Трсту. Србија нема право на кикс, само три бода пулене Горана Ђоровића остављају у животу. И одмах су "орлићи" створили проблем у одбрани Немачке. Радоњић и Пантић су добро комбиновали, али лош центаршут Богосавца и прилика одлази у неповрат.

21:11 - НЕМЦИ КОНСТАНТНО ПРЕТЕ

Преузели су Немци инциијативу и константно прете Србији. Успели смо да зауставимо Рихтера у гол-шанси, одлично је уклизао Милан Гајић који се окренуо и исправио грешку, али је доживео повреду због чега је на кратко изашао из игре, тако да бранимо корнер без њега.

21:19 - РИХЕТ ЗА ПРЕДНОСТ НЕМАЦА

ГОЛ! Нажалост, у нашу мрежу. Било је потребно 16 минута Немцима да створе зицер, лопта је гурнута иза леђа српске одбране, Рихтер је улетео и лако матирао Радуновића.

21:26 - НОВА ШАНСА ЗА НЕМЦЕ, СРБИ ОПЕТ ЛОШИ

Сјајна реакција Радуновића! Поново је голман Србије један од најбољих на терену.  Радуновић и Рачић су нас спасили у овој ситуацији, Хенрикс је два пута пробао, једном Рихтер, али успели смо да "извучемо" да лопта заврши у корнеру.

21:35 - НЕМАЧКА ВОДИ 2:0

ГОЛ! Немачка дала и други! Валдшмит погађа за 2:0. Овоје још слабији наступ него против Аустрије...Лукић је био неопрезан у изношењу лопте, Немци су направили три на два и матирали Радуновића као на "малом фудбалу". Озтунали је гурнуо лево за Рихтера, овај је одмах на другој страни нашао Валдшмита и у проблему смо.

21:41 - СРБИЈА ПРИМИЛА И ТРЕЋИ ГОЛ, РАСУЛО КОД ОРЛИЋА

ГОЛ! Ово је већ поигравање! Валдшмит је са центра повукао лопту, прошетао се кроз одбрану Србије и рутински погодио за 3:0! Потпуно расуло у тиму Србије!

21:46 - СКАНДАЛОЗНО ПОЛУВРЕМЕ СРБИЈЕ

Лоше, катастрофа, не постоји реч са којом се може описати игра Србије. Немци су 13 пута шутирали на наш гол и постигли три погодка, док орлићи нису успели да упуте шут ка голу Немаца.

22:12 - ШАНСА ЗА ЈОВИЋА

Лука Јовић коначно у шанси, и то после грешке Бамгартла, покупио је лопту и гађао даљи угао гола Нибела, али чувар мреже Шалкеа шаље лопту у корнер. Ово је уједно био и први шут на мечу за Србију.

22:19 - СРБИЈА НЕ МОЖЕ НИ ДО ПОЧАСНОГ ПОГОТКА

Још један, додуше нехотичан покушај. После центаршута с десне стране лопта је прошла кроз гужву играча и погодила Рачића и кренула ка голу Немачке, али је Та избацио у поље.

22:22 - РАДУНОВИЋ СПАСИЛАЦ

Прошао је Рихтер поред Богосавца упутио лопту на другу страну за Амирија који је имао отворен пут ка голу, међутим спасао нас је, поново, Радуновић.

22:29 - НЕМЦИ И ЧЕТВРТИ ПУТ У МЕТУ

ГОЛ! Диже Немачка предност на 4:0. Стрелац је Махмуд Дауд, који је са 17 метара шутирао, лопта је можда мало и закачила Бабића и завршила у мрежи поред немоћног Радуновића.

22:30 - ЗВИЖДУЦИ ЈОВИЋУ

Друга измена у Србији, уместо Јовића у игри је Јовељић. Иначе, нови фудбалер Реал Мадрида је чим је кренуло низбрдо мета дела српских навијача, који су му добацивали да изађе из игре, а сада су му и звиждали приликом изласка из игре.

22:45 - ВАЛДШМИТ ЗА ПЕТИ ПОГОДАК НЕМАЧКЕ

ГОЛ! ВАЛДШМИТ! 5:0! Прошао је Дауд кроз средину, упослио Валдшмита који је у кораку избацио Миленковића, а онда је упутио неодбрањив ударац за Радуновића.

22:48 - ЖИВКОВИЋ СА БЕЛЕ ТАЧКЕ ЗА ПОЧАСНИ ПОГОДАК СРБИЈЕ

ГОЛ! Погађа Живковић са беле тачке. Ово је први гол Србије на Европском првенству

22:49 - КРАЈ - ДЕБАКЛ СРБИЈЕ У ИТАЛИЈИ - 1:6

Србија је најтежим поразом у историји на ЕП завршила такмичење у Италији - 1:6. Руку на срце имају наши момци још један меч протиц Данске, али немају шансе за пролаз даљ.