Тренер фудбалера Радничког Ненад Лалатовић оценио је данас да његов клуб заслужује ривала попут Ајнтрахта из Франкфурта, али да је евентуални дуел још увек далеко, с обзиром на то да ће у првом колу квалификација за Лигу Европа играти против Флоре из Талина.

"Мислим да је Раднички заслужио да одигра утакмице против једног таквог ривала. Спектакл против Ајнтрахта је јако далеко. Ми прво треба да прођемо Флору, а то је верујте ми опасан тим", рекао је Лалатовић.

Уколико у првом колу квалификација за Лигу Европе елиминишу Флору из Талина, фудбалери Радничког ће у другом колу одмерити снаге са Ајнтрахтом из Франкфурта.

"Ми још немамо искриталисан тим. Пуно играча нам је отишло, очекујемо четворицу или петорицу да нам се прикључе и ја ћу све то морати да уиграм у року од две седмице. Због тога сам веома опрезан пред те мечеве са Естонцима, али се надам да ћемо успети да их прођемо и да онда Нишлијама подаримо две незаборавне утакмице против једне од најбољих екипа у Немачкој", рекао је Лалатовић.

Раднички или Флора ће дочекати Немце 25. јула, а реванш ће се играти седам дана касније.

Први човек Радничког Ивица Тончев био је веома задовољан након жреба.

"Велики клуб се постаје и враћа се на старе стазе играњем великих утакмица. Срећан сам што смо извукли Ајнтрахт, јер да би се Раднички вратио на старе стазе мора да игра овакве утакмице. Када сам се вратио у Ниш обећао сам мојим суграђанима и навијачима клуба да ће Раднички играти велике утакмице, а надам се да ће то бити већ сада, ако будемо прошли прво коло против Флоре. О овој утакмици причаће се дуго, јер овако велики клуб није дошао у Ниш још од 1982. године", рекао је Тончев.

Европска фудбалска унија је данас променила домаћинства Радничком и Флори, па ће се прва утакмица играти у Талину 11. јула, а реванш у Нишу 18. јула. Разлог је правило Уефе да два тима из истог града не могу у њему да играју истог дана, а за 18. јул је заказан реванш меч између Левадије из Талина и Стјарнана.