Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да је Судува квалитетан противник и да ће се његова екипа добро припремити за двомеч првог кола квалификација за Лигу шампиона.

Жребом у Ниону данас је одлучено да ће Судува бити противник Звезде у првом колу квалификација за Лигу шампиона. Две екипе играле су и прошле године у квалификацијама.

"Добро се познајемо, познају и они нас. Имају много играча са простора бивше Југославије, то су њихови носиоци игре. Ту су Живановић, Чађеновић, као и много играча који су наступали у Хрватској. Сигурно треба обратити пажњу на њих. Још је рано, али сигурно ћемо детаљно анализирати противника", рекао је Милојевић за клупски сајт.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мркела: Фаворити смо, али озбиљно схватамо Судуву

Прва утакмица играће се 9. или 10. јула у Литванији, а реванш је на програму седам дана касније у Београду.

Иако се за годину дана није много тога променило, Милојевић је рекао да ће предстојећи двомеч бити другачији од оног пре годину дана.

"Гледајући њихову екипу данас, видим да су задржали седморицу или осморицу играча, тренер им је исти, прваци су своје земље и сигурно их треба поштовати. Играју са тројицом фудбалера у одбрамбеној линији и даље су у формацији 3-5-2 и имају високе играче. Игру углавном базирају на прекидима и дугим лоптама. Не бих желео да много пажње обраћамо на прошлогодишњи сусрет, ова утакмица ће бити посебна", навео је он.

"Одмерићемо снаге са добрим и квалитетним противником, треба да се спремимо као што смо се спремали последње две године, да будемо максимално фокусирани за обе утакмице", додао је тренер црвено-белих.

Милојевић је додао да су играчи мотивисани на припремама и да све захтеве лако извршавају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда из Литваније креће ка Лиги шампиона

"Екипа је без великих промена у односу на прошлу годину, што мени много олакшава посао, јер сада већ можемо да се бавимо и неким детаљима у игри који су нам фалили и које желимо да унапредимо. Форму ћемо брусити кроз пријатељске утакмице. Предност Судуве је што су они већ у такмичарском ритму, тако је било и прошле године. Мислим да ћемо кроз јаке противнике на припремама успети да дођемо до жељене форме на старту квалификација за Лигу шампиона", рекао је Милојевић.