Тренер фудбалера Чукаричког Александар Веселиновић рекао је данас да његова екипа мора да буде професионална и озбиљна у предстојећем двомечу првог кола квалификација за Лигу Европа против јерменског Банантса.

"Као и за сваког другог противника мораћемо озбиљно да се спремимо. На нама је да размишљамо о себи, да квалитетно обавимо припреме, а имамо сасвим довољно времена да скупимо податке о Банантсу. Сада је заиста тешко дати одговор да ли је боље што први меч играмо код куће. Углавном, морамо у обе утакмице да будемо озбиљни и професионални, на нивоу који и захтева такмичење као што су квалификације за Лигу Европа", рекао је Веселиновић за клупски сајт.

Чукарички ће прву утакмицу против Банантса играти 11. јула у Београду, а реванш је на програму седам дана касније у Јеревану.

Фудбалер Чукаричког Асмир Кајевић рекао је да је задовољан жребом, да за сада не зна много о Банантсу, али да има искуства са путовањем у бившу совјетску републику.

"Гостовао сам са репрезентацијом Црне Горе у Јерменији, сећам се да је било превруће и тешко за игру, али и да је терен био одличан. Што се тиче података о ривалу, сигуран сам да ће их наш стручни штаб до детаља анализирати. Задовољан сам жребом, с обзиром да је мађарски Дебрецин био за избегавање, прижељкивао сам Луксембуржане, но добро је и овако. Мислим да смо квалитетнији, из простог разлога што је српски шампионат бољи од јерменског", навео је он.

Банантс је основан 20. јануара 1992. године, игра на стадиону капацитета 4.680 места у Јеревану, главном граду Јерменије. Прошле сезоне екипа је заузела треће место у првенству, иза Арарата и Пјуника, а у квалификацијама за Лигу Европа елиминисана је у првом колу од Сарајева.

Са клупе их предводи руски тренер Илшат Фајзулин.