Први човек фудбалског клуба Раднички из Ниша Ивица Тончев рекао је данас да његова екипа неће потценити Флору из Талина, у двомечу квалифкација за Лигу Европа и да је оптимиста по питању проласка у друго коло.

Жребом у Ниону данас је одлучено да ће Раднички у првом колу квалификација играти против Флоре из Талина.

"Клуб из Естоније игра квалитетан фудбал и њихова је предност што код њих увелико траје првенство, док ми уигравамо тим. Упркос томе, верујем ;у наш тим и да ћемо дати све од себе да прођемо у наредно коло. Наш тим има искуствоиз претходне сезоне и то ћемо покушати да искористимо на најбољи начин. Екипу из Естоније не потцењујемо, али смо свесни свог квалитета и искуства играча од којих су многи одиграли велики број европских мечева", рекао је Тончев за клупски сајт.

Прва утакмица игра се у Нишу 11. јула, а реванш је на програму седам дана касније у Талину.

"Естонски тим чине домаћи играчи, уз једног странца и то из Финске. Они ће играти свој 'балтички' фудбал, са много дуела и скок игре, а ми ћемо својим офанзивним стилом гледати да остваримо предност у првом мечу, како бисмо растерећеније отпутовали у Талин. Позивам све љубитеље Радничког да нас подрже како бисмо 11. јула у Нишу и 18. јула у Талину славили заједно", навео је Тончев.

Првенство Естоније увелико траје, а Флора је после 15 кола прва на табели са 40 бодова, пет више од другопласиране ;Левадије.

Флора је редован је учесник европских квалификација, али није пролазила прво, евентуално друго коло. Најубедљивији пораз на међународној сцени доживела је од београдског Партизана 1999. године, када је било 0:6.