КО се не сећа лета 2017. године и лудила прелазног рока у вези с доласком Сејдубе Суме у Партизан... Били су то дани у којима је износ од 1,6 милиона евра за најскупље појачање Партизана био само један од детаља који су обележили "сагу" у коју се чак, на перфидан начин, укључила и Црвена звезда.

После свега обећаног и најављеног, од 28-годишњег нападача из Гвинеје виђено је скоро - ништа. Заправо, на 26 утакмица одиграних за Партизан постигао је три гола. Један од њих био је са беле тачке у вечитом дербију против Звезде, и тај пенал је био некако историјски, јер је био први после чак 22 године за црно-беле у дербију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИЛОШЕВИЋ О ПОЈАЧАЊИМА И ОДЛАСЦИМА: Волео бих да имам јасну слику, али у овим нашим условима то је немогуће

Некако убрзо после тога, Сејдуба Сума је нестао, отишао на позајмицу у Макаби из Хаифе, а тек тамо је показао - ништа.

ИСКУСТВО ИЗ ИЗРАЕЛА РАЗОЧАРАО у Партизану, још гори у Израелу... - Када сам стигао у Макаби из Хаифе све је било сјајно. Добро сам почео, кренуо сам да играм, привукао интересовање навијача и медија, сви су причали о мени. Али проблем је настао кад је дошао нови тренер. Ставио је своје играче и на мене није рачунао. Почели смо да се свађамо, јер сам у Макаби дошао да играм. Кад су ме Израелци звали прошлог лета, рекао сам им да ћу доћи, али да морам да играм. Нажалост, проблеми су се само ређали и напустио сам клуб три месеца пре краја сезоне - каже Сума.

- Сећам се врло добро колико су се сви радовали када сам први пут дошао у Партизан, али, нажалост, није испало добро. Шта да се ради, фудбал је такав, и потпуно разумем разочарање навијача - присећа се Сума лета 20017. и свог спектакуларног доласка из Слована из Братиславе, за који је на 80 мечева дао 30 голова.

Јавна је тајна да се Сума очајно уклапао и на крају се није уклопио у живот у Партизановом тренинг центру, што је скоро немогућа ствар, јер је "Земунело" деценијама синоним за рад у савршеним условима, где се и у свлачионицама гајио скоро братски однос међу играчима.

- Знам да је у Партизан дошао нови тренер. Знам да је ових дана причао о мени све најлепше. Знам и шта су очекивања навијача у новој сезони. Свестан сам свега тога, а моје је да на овим припремама радим напорно и сачекам нову шансу - додаје Сума.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Партизану стижу паре од Гогуе

Од великих очекивања до великог разочарања... Тако је, дакле, изгледао кратак пут из прве етапе Сејдубе Суме у Хумској 1.

- Остала ми је још једна година уговора са Партизаном. Поштоваћу тај уговор, и заиста желим да дам све од себе и изборим се за другу шансу - искрен је Сума.

Офанзивни везиста, који је био лични избор некадашњег спортског директора црно-белих Ивице Илиева, којем је на трави стадиона у Хумској приређена промоција по угледу на највеће светске клубове и који је имао "биографију" фудбалког мађионичара, ипак је накратко остао упамћен као - зец од плиша.

- Моја жеља је да опет будем међу првих 11 у Партизану. Наравно, шеф се пита о свему, он одлучује, а на мени је да својим радом покажем да заслужујем да будем у стартној постави. Потрудићу се да и њему и навијачима докажем да заслужујем да будем овде - самоуверен је Сејдуба Сума.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНО-БЕЛИ ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ; Вучелић: Веровали смо и када су нас обезвређивали и вређали

Пре него што му Саво Милошевић пронађе најбољу позицију на терену, Сума скреће пажњу на тогде се најбоље сналази...

- То је место испред казненог простора, јер сам најбоље партије у каријери пружао баш на тој, централној позицији док сам играо у Јужној Африци или Словачкој, дакле на месту централног офанзивног играча. Када сам пре две године стигао у Партизан, нисам играо на тој позицији, и молим људе да то разумеју. Волео бих да добијем шансу на тој позицији и да покажем колико вредим - закључује Сума.