ИМАМ друге планове, желим свакодневно да радим, тренутно ми селекторски посао није у првом плану. Уз то, нико из Фудбалског савеза Србије ме није звао, па бих замолио све који измишљају разне приче и цифре које наводно тражим да ме оставе на миру - поручује Славиша Јокановић, за "Новости", на тему евентуалног доласка на клупу "орлова" после смене Младена Крстајића.


Чим је, после краха у Украјини (5:0), кренула прича о промени у српској репрезентацији, почела је и лицитација. Јокановићевмо име, наравно, одмах у таквим ситуацијама избије у први план, јер је као тренер углавном ређао само успехе. Почео је у Партизану (две дупле круне, први у историји који је успео да је одбрани), био првак Тајланда, увео је Макаби у Лигу шампиона, Вотфорд и Фулам у Премијер лигу... Сам се изборио да увек буде прва или међу првим жељама љубитеља фудбала у Србији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ништа од Јокановића, Вудгејт менаџер Мидлзброа


- Лепо је кад људи цене оно што си постигао. Посао селектора, међутим, у овом моменту није реална опција. Волим да сам свакодневно на терену, а то могу да остварим само у клубу. Национални тим се окупља једном у два или три месеца у просеку, што је у овом тренутку предалеко од мојих жеља. Једног дана је могуће, ако будем имао прилику - истиче Јокановић.


Истовремено, из дана у дан појављују се и потурају приче како је разговарао са челницима ФСС, али је проблем што тражи огроман новац. То Јокановићу прилично смета, јер није истина:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "ОРЛОВИ" ДОБИЈАЈУ НОВОГ СЕЛЕКТОРА: Младен Крстајић смењен


- Нека ме не гурају у лажне приче. Одувек сам дувао само у своју супу и гледао искључиво у своје двориште. Не знам коме је у интересу да измишља и помиње милионе евра. Неко то чита и може свашта да помисли. А једина истина је да све то није истина - додаје Јокановић.


Са Фуламом се растао 14. новембра. Чека нови посао, али не у Србији.


- Неке приче стално постоје. Близу сам новог посла, који у овом тренутку сигурно неће бити селекторско место код нас.