Председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић сматра да је Звездан Терзић главни кривац за хаос који тресе црногорски фудбал протеклих дана.

Подсећамо, фудбалери Црвене звезде Филип Стојковић и Мирко Иванић, заједно са селектором Љубишом Тумбаковићем, одбили су да изађу на терен на мечу против тзв. Косова у квалификацијама за Европско првенство.

Савићевић је оптужио Терзића да је имао велики утицај на играче свог клуба да донесу такву одлуку и оставе тим на цедилу, а том приликом упутио је на рачун генералног директора шампиона Србије низ критика.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Савићевић о утицају на Тумбаковића: Терзић је бацио "атомску бомбу" на наш фудбал

Експресно је стигао и одговор, а Терзићеву поруку преносимо у целости:

- Рекао сам већ пре неколико дана да не треба мешати политику и спорт и да је одлука двојице играча Црвене звезде да не играју против Kосова њихова лична одлука. Играчи Црвене звезде нису одбили да играју за Црну Гору, то им је и част и задовољство, већ су одбили да играју против такозване државе Kосово и стоје мирно пред химном и заставом непостојеће државе Kосово - почео је Терзић.

Одговарајући првом човеку црногорског фудбала, он је додао...

- Савићевић је пре два месеца после жреба сазнао да ће Црна Гора играти против Kосова и знао је да има селектора и 5 играча из Србије. Тада је као одговоран и мудар председник требао да их све позове и пита: 'Људи, да ли имате проблем да као грађани Србије играте против Kосова?'. Зашто то тада није урадио је питање за њега. Не разумем лудило Дејана Савићевића и његово помињање мога имена, навијача Црвене звезде, разних служби и власти у Србији јер све што је изрекао је лаж.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФИФА листа: Пад Србије на 34. место

Терзић је затим поновио да је одлука Стојковића и Иванића била усмерена према "Kосову", а не према држави за чију репрезентацију играју.

- Став двојице играча Црвене звезде је став против Kосова а не став против Црне Горе коју и ја лично и сви у Црвеној звезди и волимо и доживљавамо као независну али братску нам државу. Зашто је Дејан Савићевић овим изјавама себе ставио у функцију негативне политике према Србији није ми јасно, али нека њему служи на част. Црвена звезда и Србија су му дали име и презиме, љубав и емоцију, и ја искрено желим да Дејан Савићевић и после овога долази у Београд као велико име и љубимац наших навијаца, и буде дочекан као један од највећих играча које је Црвена звезда икада имала - поручио је Терзић за београдске медије.