Председник Фудбалског савеза Црне Горе, Дејан Савићевић, говорио је о недавним дешавањима пред утакмицу између те селекције и такозваног Косова. Подсетимо, тадашњи селектор Љубиша Тумбаковић, као и фудбалери Мирко Иванић и Филип Стојковић одбили су да наступају у тој утакмици, за шта је Савићевић оптужио Звездана Терзића.


Некадашњи фудбалер додао је да је Терзић "бацио атомску бомбу" на фудбал у Црној Гори.


- После жреба у децембру прошле године, знали смо да ће ова утакмица на неки начин бити специфична. Kао што је била и она са Србијом. Искрено, надао сам се да до овога неће доћи, јер смо и ми и Фудбаслки савез Србије успели да одрадимо оне две утакмице на фер, спортски и коректан начин - казао је председник ФСЦГ Дејан Савићевић, гостујући у емисији „Жива истина“ на ТВЦГ, говорећи о догађајима уочи меча са такозваном репрезентацијом Kосова.


Он је устврдио да је и раније било притисака на тадашњег селектоrа црногорске репрезентације Љубише Тумбаковића, додајући да му он није наговестио да би због њих могао напустити кормило селекције Црне Горе уочи те утакмице.


- Имали смо пар разговора, и нисам ни слутио да може да уради ово што је урадио на крају. Да је раније саопштио да има проблема, ја бих вероватно раније рашчистио са њим - рекао је Савићевић, истичући да је Звездан Терзић био кључни извршилац у уцењивачкој кампањи којаје била усмерена против црногорске репрезентације.


-Он је био један од кључних људи који су вршили притисак на фудбалере Звезде, наравно преко навијача. Да ли га је било страх од навијача, да ли од служби, полиција, тајне службе... Зна се да су ти навијачи продужена рука власти. Тог дана кад ми играмо против „Kосова“, њихова рукометна женска репрезентација игра против „Kосова“, и ту није било проблема. Ја увек говорим: фудбал па остали спортови. Иони су знали да ће овде имати највише одјека. Једног дана ћу рећи, мада није ни проблем ни сада да кажем који су то људи из власти Србије, и тајне службе које су казале Тумбаковићу „не играју играчи Звезде, нећеш ваљда ти да издаш све“, казао је Савићевић.


- Звездан Терзић је последњи човек у Србији који је ово требао да уради фудбалској репрезентацији Црне Горе и нашој држави. Бацио је атомску бомбу на фудбал у Црној Гори. Ми ћемо те бомбе преживети, али он је један од главних актера целе ове приче. Да ли га је било страх од навијача, или предмета који дужи низ година држе у фиоци, предмета који није окончао пред судом у Србији. Срах или уцена? Али, треба да се живи и после овога, треба да се долази у Црну Гору, а ја не знам како ће он имати образа да се појави пред очи људима који су овде помогли. Доказао је оно што говоре о њему, да је никакв човек - рекао је Савићевић.