Члан младе фудбалске репрезентације Аустрије српског порекла Саша Калајджић, који важи за велики таленат, најављује да, у случају ако буде дао гол против Србије на Европском првенству, неће славити.


Овај 21-огодишњи нападач Адмире, висок тачно два метра, биће у саставу Аустрије против Србије на мечу који се игра у понедељак у Трсту.

Иначе, у аустријским медијима се већ дуже пише да је репрезентација Србије заинтересована да у своје редове доведе Калајджића.

- На све утакмице гледам истоветно, због чега ми је свеједно против кога играмо. Уколико бих постигао гол, међутим, то не бих славио - рекао је Калајджић.

Калајджић је дебитовао за младу репрезентацију пре скоро две године баш против Србије, али је, због повреда, у тој селекцији има свега три наступа. После ефикасног пролећног дела у дресу Адмире позив да се врати у младу репрезентацију био је само логичан след након седам голова у 12 утакмица.

- Пошто сам већ био члан младе репрезентације за мене је било нормално да ћу, кад ме позову, играти за Аустрију на Европском првенству - рекао је он.

Калајджић каже да је екстремно поносан што може да игра за Аустрију.

Прочитајте још ЈОВИЋ ПРОМОВИСАН У МАДРИДУ: Спавао сам у дресу Реала

- Рођен сам у Аустрији, моји пријатељи и породица живе овде. Волим ову земљу - рекао је он.

Међутим што се тиче будућности, у разговору са новинарима, он је остао тајанствен.

Пошто Калајджић још није играо за први тим Аустрије може да се, ако добије позив из Србије, се одлучи за други национални дрес.

- То су све спекулације. Ако буде дошло до тога онда ћу се о томе изјаснити - поручио је он.

Међутим, Калајджић се осврнуо на најбољег играча младе српске репрезентације и новог центарфора Реал Мадрида Луку Јовића.

- Када видите шта је он у годинама, у којима сам ја, већ све успео, онда он може бити само добар узор.

Прочитајте још "Орлићи" отпутовали у Словенију, Ђоровић рачуна на А репрезентативце

Најављује и да не путује у Италију да би задивио било какве скауте, већ жели да се прикаже у најбољем светлу и види где се, у међународном поређењу, налази.

Што се тиче промене клупске средине, Калајджић поручује да би из Адмире отишао само ако добије "одговарајући укупни пакет".

- Морам да имам утисак да бих добио могућност да играм и да у тој средини даље напредујем - објаснио је он.