Фудбалски клуб Чукарички је и званично представио новог тренера Александра Веселиновића.

- Заиста желим да истакнем да ми је задовољство што се овде налазим и што сам у могућности да радим као шеф стручног штаба Чукаричког. Ово није фраза, рекао сам и раније кад сам са Војводином победио овде са 6:1, да је овај клуб пример за много тога у нашем фудбалу, те да би свима нама који радимо и живимо од фудбала било много лакше кад би оваквих клубова било више -рекао је Веселиновић.

На месту тренера заменио је Сима Крунића, а са новим клубом је потписао уговор на годину дана.

По речима Веселиновића, Чукарички је клуб који је увек имао велике амбиције у такмичарском смислу, али је истовремено то "сјајно организован клуб који много пажње посвећује омладинској школи, развоју и афирмацији младих играча".

- Надам се да ћемо заједничким радом успети да остваримо циљеве који су важни за клуб.

Нова лица у стручном штабу Чукаричког биће први помоћник Душан Ђорђевић, као и кондициони тренер Милован Кнежевић.

- Додао бих да су поред Ђорђевића и Кнежевића, у стручном штабу остали Павле Делибашић, Зоран Рендулић, Оливер Ковачевић, и наравно комплетан штаб медицинског дела и економата, свако ко у својој области ради свој посао.

Чукарички је у понедељак почео припреме за нову сезону, која за клуб с Бановог брда званично почиње 11. јула кад ће играти први меч првог кола квалификација за Лигу Европе.

- Са почетком припрема поклапа се и прелазни рок, који ће у већини европских лига трајати до 31. августа, те је питање хоће ли неко од играча напустити Баново брдо... За сада знамо да нећемо моћи да рачунамо на Овусуа до друге половине јула, ако се прогнозе обистине, с обзиром да игра за Гану. То је добра ствар и за њега и за Чукарички, да играч из наше лиге из таквог клуба игра у одличној репрезентацији.

- Такође, имамо Богосавца који ће наступати на Европском првенству за младе. Одустан је и Копитовић, репрезентативац Црне Горе, којем смо дали недељу дана да се опорави, с обзиром да је још 27. маја почео са припремама. Стевановићу желим брз опоравак и пуно енергије, надам се да ће из повреде изаћи јачи.

Спортски директор Чукаричког Ненад Миросављевић рекао је да је уверен да ће Веселиновић у клубу остати дуже од годину дана.

- Сигуран сам да је то и његова жеља - казао је Миросављевић.

Он је навео да још ниједан играч није напустио клуб, али да има интересовања и то великог за појединце.

- У зависности од понуда, видећемо шта ће се дешавати у прелазном року. Било би добро да имамо читав тим на окупу за европске квалификације, али у овом тренутку не можемо да тврдимо да ли ће тако и бити.

Додао је да ће се, када реч о појачањима, све радити у договору са шефом струке.

- Јасно је да смо дефицитарни на позицији десног бека, имамо само Величковића тренутно, гледаћемо да доведемо једног играча на тој позицији, у ишчекивању опоравка Миладина Стевановића -завршиоје Миросављевић.