ГОРАН Ђоровић је повео 21 фудбалера на завршне припреме пред Првенство Европе у Порторож. Селектор младих рачуна и на сву петорицу А репрезентативаца (Јовић, Радоњић, Живковић, Лукић и Миленковић), али ће се Лука Јовић и Немања Радоњић придружити саиграчима нешто касније.


Први је у средуу 13 часова на стадиону "Сантјаго Бернабеу" на промоцији у Реал Мадриду, док је други остао у Београду због приватних обавеза.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Орлићи" путују на припреме, Реал шаље авион за Јовића


Србија је један од фаворита из сенке, уколико озбиљно схвати сваки од своја три меча у групи Б, касније и у полуфиналу.


- Задовољан сам како је екипа радила ових неколико уводних дана на почетку припрема у Београду. За нас је велика ствар што ће нам се прикључити и А репрезентативци. Имамо огромну жељу да у Италији урадимо велику и важну ствар за наш фудбал. Свесни смо да су са нама у групи, али и у осталим групама такође селекције са великим амбицијама, јер то је најбоље што Европа има у овом тренутку - рекао је селектор Горан Ђоровић пре поласка на пут.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Митровић: Надам се да ћу и убудуће играти у тандему са Јовићем


Без скоро икакве медијске мажње "орлићи" су отпутовали у Словенију, на петодневне завршне припреме у Порторож. Наиме, само две новинарске екипе су испратиле младу репрезентацију на Првенство Европе. Ако је судити по старој традицији, ово би могао да буде и један мали али добар знак. Јер, пре четири године су са сличном "пажњом" на далеки Нови Зеланд отпутовали Вељко Пауновић и његови омладинци, па се у отвореном аутобусу, од аеродрома да балкона Старог двора, вратили са златним медаљама око врата и титулом светског првака.


Може ли екипа Горана Ђоровића да уради ишта слично, видећемо када крену њихове утакмице у Трсту (прва је у понедељак са Аустријом), 20. је ривал Немачка. 23. Данска.