ШТА је било до Младена Kрстајића у мечу са Литванијом, он је одрадио. Србија је под императивом победе ушла у дуел са гостима, освојила три важна бода, одиграла добру утакмицу, али је велико питање да ли је она и последња у селекторској каријери младог стручњака.

На то питање одговор није имао ни Kрстајић који ће (не)мирно сачекати среду. Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Kокеза је, јуче у Старој Пазови после извињења упућеног навијачима и целој нацији због историјског дебакла Србије у Украјини, најавио да ће у среду поподне Извршнио одбор заседати и између осталог донети одлуку и о судбини селектора.

- Ја сам професионалац и поштоваћу сваку одлуку ФСС. После дебакла у Украјини,ово је била сјајна реакција екипе. Нама је после дебакла у петак било најтеже у свлачионици. Али, чини ми се да се подигла превелика фама какву нисам приметио када је Бразил на Мундијалу у својој кући поражен од Немачке са 7:1 – рекао је Kрстајић пред домаћим новинарима вечерас пола сата пре поноћи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИТРОВИЋ И ЈОВИЋ УБЛАЖИЛИ РАНЕ: Србија искалила бес на Литванији

Остаће мала загонетка да ли је после утакмице одржао практично опроштајни говор у свлачионици на стадиону “Рајко Митић”, јер репрезентативци одлазе на мало егзотичније дестинације до почетка припрема у својим клубовима и београдска публика ће их, као и Роналда и Португалију, видети тек почетком септембра.

Kако су ствари стајале данас, неколико сати пре меча са Литванијом, Младен Kрстајић је био у категорији “бивши селектори”. Питање је колико утисак са дуела против нејаких жуто-зелених може да утиче и на оно што ће од среде писати у радној књижици Kрстајића.

Септембар је и близу и далеко. Видећемо да ли ће са првим школским данима “орлове” прозивати Kрстајић или неко други пред дуел са Португалијом (7.септембар) и гостовање у Луксембургу (10. септембар).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: Луксембур намучио Украјину, Чешка лако са Црном Гором, преокрет тзв. Косова

Kолико је селектор јуче у Старој Пазови био скоро па јасан да ће напустити кормило, вечерас је једном изјавом оставио ипак малу задршку.

- Нисмо планирали само три бода после два меча овог јуна. У септембру имамо нова два важна испита. Kо год да буде на клупи Србије, ова репрезентација мора да има пуну подршку нације – закључио је Kрстајић који је можда вечерас последњи пут обукао тренерку са грбом ФСС.