ПОСЛЕ отказа који је добио Љубиша Тумбаковић, стратег "сокола", пошто је одбио да води селекцију у квалификационом мечу за ЕП против такозваног Косова, по свему судећи иста судбина чека и фудбалере Филипа Стојковића и Мирка Иванића.


Додуше, званично отказ нису добили, али то наговештава одлука тренерског тандема Миодраг Џудовић - Драгоје Лековић да их не буде на списку пред пут на сутрашњи меч у Чешкој.


- Ја сам све време био у стручном штабу са Љубишом Тумбаковићем и Александром Јанковићем, раније и са Батом Мирковићем. Сарадња је била изванредна, знали смо се и од пре. Шта да кажем, жао ми је што се све ово десило - казао је новинарима Лековић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СМЕЊЕН ЗБОГ ПАТРИОТИЗМА: Тумбаковић скупо платио одлуку да не води Црну Гору против тзв. Косова


Истовремено, у Црвеној звезди су дали пуну подршку својим играчима, Стојковићу и Иванићу, о чему су на окупљању црвено-белих говорили генерални директор Звездан Терзић и тренер Владан Милојевић.


- Нисмо се чули са њима, њихова је одлука. Мислим да није добро када се мешају спорт и политика, али је ситуација око Косова специфична. Имали су разговор са пријатељима и породицама. Клуб нису консултовани ни када су изабрали да играју за Црну Гору, па ни сада око ове одлуке - истакао је Звездан Терзић, генерални директор црвено-белих.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНОГОРЦИ БОЈКОТУЈУ ТЗВ. КОСОВО: Тумбаковић неће на клупу, Иванић и Стојковић остају на трибинама


Тренер Владан Милојевић је додао да је њихова одлука донета срцем.


- Није им било лако. Урадили су то шта им је говорило срце и патриотизам. Са те стране су направили праву одлуку. Ако нисте максимално сконцентрисани, а очигледно да нису били, због целе ситуације мислим да су исправно поступили - рекао је Милојевић.