Холандска тенисерка Кики Бертенс пласирала се у друго коло Отвореног првенства Француске, пошто је победила Францускињу Полин Пармантје са 6:3, 6:4.

Наредна противница четвртој тенисерки света биће Словакиња Викторија Кузмова која је елиминисала још једну домаћу тенисерку, Ализ Корне (6:4, 6:3).

Рускиња Вероника Кудерметова, 68. тенисерка света, направила је изненађење на старту Ролан Гароса пошто је у првом колу елиминисала Данкињу Каролину Возњацки. Кудерметова је, после два сата игре и преокрета, победила некада најбољу тенисерку света са 0:6, 6:3, 6:3.

Рускињи је ово први пласман у главни жреб Ролан Гароса, пошто није прошла квалификације претходне две године. Њена наредна противница биће победница меча Зарина Дијас - Одри Албе.

У друго коло пласирала се и Британка Џоана Конта, која је са 6:4, 6:4 била боља од Немице Антоније Лотнер. Она ће у наредној рунди играти против Американке Лорен Дејвис која је славила против Кристине Плишкове са 6:2, 6:4.

Пласман у друго коло данас су обезбедиле и Естонка Каја Канепи која је елиминисала Немицу Јулију Гергес (7:5, 6:1), као и Францускиња Диан Пари која је победила Белорускињу Веру Лапко (6:2, 6:4).