ДУШАН Тадић, најбољи фудбалер Ајакса, открио је да је јако тешко поднео елиминацију из Лиге шампиона. Несрећни пораз од Тотенхема преболео је уз сузе и српску музику.

- Када сам разочаран, волим да плачем, да се предам емоцијама - рекао је Тадић у разговору за "Ајакс лајф". - Тада све изађе из вашег тела. Када сам дошао кући, пустио сам неке тужне српске песме и сео на кауч. Онда сам отишао у кревет и мислим да само сат времена те ноћи нисам плакао. Помогло ми је када сам ујутро видео децу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТАДИЋ ЗА “НОВОСТИ”: Круна пуна емоција

Српски мађионичар са лоптом осврнуо се и на сјајан учинак у 2018/2019, пошто је за "копљанике" постигао 38 голова на 56 утакмица у свим такмичењима. Каже да му је у томе помогла чињеница да је у Холандији много тога другачије него у Енглеској.

- Изгубио сам навику за зимску паузу, јер у Енглеској играте без престанка. А баш ми је била потребна. Додатно сам обратио пажњу на дијету, а променио сам и начин игре. У Саутемптону смо се бранили, што је изискивало веће физичке напоре, док ми је Ајаксов начин игре дао додатну енергију - истиче Тадић.