СРБИЈА ће у две можда кључне квалификационе утакмице за пласман на ЕВРО 2020. против Украјине 7. јуна у Љвову и Литваније 10. јуна у Београду на стадиону "Рајко Митић" (без публике), играти без Немање Матића, док се као освежење у селекцију враћа Александар Катаи.

- Нажалост, Матић је обновио повреду и треба му времена да се опорави. Желимо му да се што пре врати у тим и нашу селекцију - у уводу је објаснио селектор Младен Крстајић..

ЈОВИЋ ИДЕ НА ЕП ЗА МЛАДЕ ПЕТОРИЦА играча који су на списку А тима од 11. јуна ставиће се на располагање селектору младе Горану Ђоровићу за ЕП у Италији и Сан Марину: Никола Васиљевић, Саша Лукић, Андрија Живковић, Немања Радоњић и Лука Јовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОВРАТАК КАТАИЈА, НЕМА МАТИЋА: Крстајић објавио списак за Украјину и Литванију

Сјајна форма и голови у америчкој МЛС лиги (три гола и три асистенције у последњих месец дана) вратили су Катаија у национални тим.

- Катаи је већ био део овог тима, добро познаје саиграче и потребан нам је за ове утакмице

Филип Младеновић је добио предност у односу на Милана Родића, Стефан Митровић је у Стразбуру одиграо сјајно 2019. годину и добиће нову шансу, а вратио се и Љубомир Фејса, који је у мартовском циклусу морао да откаже због повреде.

- Ове две утакмице су много важне, морамо да будемо на земљи и да се максимално концентришемо на терен. Не заносимо се резултатима против Португалије и Немачке јер смо свесни и добрих и лоших ствари. Знамо шта морамо да поправимо. Концентрација је на Украјини, али не потцењујемо ни Литванију, иако смо у том дуелу фаворити на папиру. Ниво и квалитет игре су важни, али резултат је најважнији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зекај после Србије изабрао да игра за косовску селекцију

Крстајић не страхује од напорне сеоне и верује да ће играчи имати мотива и свежине да дају максимум:

- Термини су исти за све, нема изговора, нити алибија за неки лош резултат. Сви играчи ће бити спремни. Дуел са Украјином је важан, не и пресудан, јер не мислим да ћемо у случају лошег резултата изгубити све шансе. С друге стране, добар резутат донеће растерећење свима. Нама и од критика медија - истакао је и оно што га боли Крстајић, који ће окупити селекцију у понедељак 3. јуна.

МОРАЕШ ЋЕ ИГРАТИ!

ГОЛГЕТЕР Шахтјора Жуниор Мораеш поломио је два ребра и клуб је објавио да неће играти у наредних месец дана, али Крстајић мисли другачије:

- Очекујем да Мораеш игра, јер то знам из личног искуства. Док сам био у Шалкеу играо сам месец дана са поломљеним ребрима, па верујем да ће и Мораеш бити на списку.