Торбица завршио каријеру: Једно је што срце хоће, а друго шта тело говори

Ј. Лемајић

четвртак, 23. 05. 2019. у 20:45

Торбица завршио каријеру: Једно је што срце хоће, а друго шта тело говори

Владимир Торбица

Остаје мали жал за играњем у неком од европских клубова, али да поново треба нешто да радим и одлучујем, опет бих кренуо истим путем - рекао је бивши капитен Спартака

ПОСЛЕ 357 одиграних утакмица и више од 50 постигнутих голова у протеклих 12 година у дресу Спартака Ждрепчева крв дугогодишњи капитен суботичког суперлигаша Владимир Торбица (рођен 20. септембра 1980) окачио је копачке о клин. У заслужену играчку пензију испраћен је ревијалном утакмицом између садашњег тима Спартака и бивших Торбичиних саиграча, који је завршен резултатом 3:5.


Капитенску траку на левој руци Торбица је носио пуну деценију, током које је својим талентом, искуством и харизмом предводио "плаве голубове". И поред бројних прилика није отишао из клуба, па заслужено носи епитет Спртакове легенде.

УВЕК САМ ИГРАО СРЦЕМ - ЗА све ове године нико не може да ми оспори да сам увек играо срцем и што сам увек, можда некад чак и више него што је требало, стављао колектив испред свог личног интереса. Фудбал је мој живот, моја страст, и поносан сам како је моја спортска каријера изгледала - истиче Торбица.


- Искрено, тешко ми је да прихватим да је крај, још нисам у потпуности свестан, али знам да све једном мора да се заврши. Једно је што срце хоће, а друго шта тело говори - каже Торбица, још увек пун утисака.


Иако је иза њега више од две деценије активног играња, за све то време Торбица је обукао само два дреса - Младости из Апатина и суботичког Спартака. У оба је био капитен по десет година, што се за наше прилике пореди са фантастиком.


- Jесте можда чудно, али себе не могу да замислим ни у једном овдашњем клубу. Многе понуде суперлигаша сам одбио, Војводину чак два пута. Остаје мали жал за играњем у неком од европских клубова, али да поново треба нешто да радим и одлучујем, опет бих кренуо истим путем - истиче Торбица.


Посебно ће памтити сезону 2011/2012, коју су под вођством Зорана Кизе Милинковића почели веома лоше а на крају дошли до квалификација за Лигу Европе.


- То је била једна од најбољих, како по голгетерском учинку, тако и по атмосфери уопште. Мислим да сам три године заредом био међу десет најбоље оцењених играча у лиги, што је лепа ствар. Раме уз раме са њом је и прошла сезона, која је била најуспешнија у историји. То су показали резултати, како пласман у квалификације, тако и сама игра у том квалификационом циклусу за Лигу Европе.То је заиста било за памћење.


После завршене играчке каријере, Торбица ће остати у јату "плавих голубова", али на другој спортској функцији, на којој ће сигурно дати свој допринос, као што је радио као капитен.


- После толико година у клубу једино што могу да саветујем млађе је да дају све од себе и да ће ако су поштени према себи, па онда према раду, колективу и клубу, њихов квалитет кад-тад доћи до изражаја и сигурно ће им се то исплатити. Потребно је да буду поштени, истрајни и упорни, јер без тога таленат не може да исплива - поручује "Торба капитен".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације