ЗАВЕСЕ на већину европских првенстава су тек пале, нека попут италијанског и француског још нису ни завршена, али то не смета богатим клубовима да већ увелико троше новац на појачања.


Фуриозно су у шопинг посебно кренули Немци, па је тако Бајерн већ прешао бројку од 100 милиона евра, а Борусија Дортмунд је веома близу, и првим следећим ће пробити ту границу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Азар потписао за Борусију Дортмунд


Прецизно, Баварци су за нове фудбалере издвојили у текућем летњем прелазном року 118 милиона, и то на тројицу играча. Најскупљи је био француски дефанзивац из Атлетика Лукас Ернандез (85), а ту су још један члан "триколора" Бењамин Павар из Штутгарта (30), као и мање познати 19-годишњи шпиц Хамбурга Јан-Фит Арп (3).


Борусија Дортмунд је продајом Кристијана Пулишића напунила касу, и одмах је испразнила, будући да је откупила уговор Пака Алкасера за 21 милион, а затим ангажовала тројицу репрезентативаца, Белгијанца Торгана Азара (25,5, Борусија М), и Немце Ника Шулца (25,5, Хофенхајм) и Јулијана Бранта (25,00, Бајер Л.).


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шулц појачао Борусију Дортмунд и стао уз раме Ширлеу


Изненађење је што је тренутно у првих пет потрошача, одмах иза немачког тандема и шпанских великана Реала (95) и Барселоне (87), просечни енглески Вулверхемптон са изддојених 51,5 милиона евра (Раул Хименез 38, Леандер Дендонкер 13,5). Ипак, пијаца је тек отворена, мега трансфери се тек очекују и на листи ће бити још много промена.