КУП ЗА СПАС СЕЗОНЕ: Oдбрана трофеја лечи ране

М. Блажић

четвртак, 23. 05. 2019. у 06:42

КУП ЗА СПАС СЕЗОНЕ: Oдбрана трофеја лечи ране

Фудбалери Партизана: Н. Параушић

За нас је можда још битнија ставка то што трофеј може да нам донесе растерећени календар на почетку квалификација за Лигу Европа - рекао је тренер црно-белих

ЗА трофеј који би "залечио ране" лоше суперлигашке сезоне и скратио европске квалификације за прву, почетну рунду. Са тим мотивом, уз стандардну жељу да се комшијама покаже и докаже да нису бољи, Партизан стиже вечерас на стадион "Рајко Митић". На талону је уједно и историјска прилика за црно-беле да дођу до четвртог узастопног пехара у најмасовнијем такмичењу.

- Може делом да се гледа тако да трофејом у Купу може да се спасе сезона, оваква каква је била. За велике клубове увек значи када освоје трофеј. За нас је можда још битнија ставка то што трофеј може да нам донесе растерећени календар на почетку квалификација за Лигу Европа, што је веома битно. Имамо веома мало времена за припреме и значило би нам да две недеље касније почнемо такмичење. Имамо много мотива - подвукао је Милошевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КУП СРБИЈЕ: Опет суди Симовић

ДА И ДЕЦА БУДУ НА СТАДИОНУ ГОЛМАН црно-белих Владимир Стојковић је упитан за то што је претходна два дербија на стадиону "Рајко Митић" бирао да Партизан напада у првом полувремену ка јужној трибини, што је неуобичајено. Одговорио је да "није било никакве провокације, нити ће је икада бити са његове стране", а говорио је и о томе да ли су се стекли услови да и деца долазе на стадионе.
- Као оцу троје деце би ми било драго да могу саме да их пошаљем на дерби да знам да се неће покачити, добити батине. Томе треба да тежимо, то је сан сваког оца - подвукао је Стојковић.

Ни црно-бели ни црвено-бели последњих недеља нису пружали партије какве се од њих очекују, па Милошевић верује да би последњих 90 минута сезоне требало да донесу значајније побољшање.

- Ова утакмица решава све када је у питању освајање трофеја. Екипа може боље и више него што је показала у претходном периоду, мислим да смо се дигли. Очекујем и бољу Звезду, али се надам да неће бити на нивоу из Лиге шампиона. После дужег времена играћемо утакмицу која има мало већу вредност и тежину од оних у првенству јер директно доноси трофеј. Обе екипе ће учинити све да дође до трофеја.

Утисак је да су у дуелима "вечитих" у последње време фудбалски детаљи превагнули у односу на ружне и непожељне детаље, са чиме се слаже и Милошевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ ПРОМЕНЕ ДОМАЋИНСТВА У КУПУ: Нико нам се није надао

- Прича се у последње време о фудбалским стварима, што је добро. Добро је за српски фудбал да два наша највећа клуба играју једну овакву утакмицу у финалу, а нек победи бољи.

Велики мотив да у последњих 90 минута, а можда и 30 више, саиграчи и он буду на највишем нивоу има и капитен Партизана Владимир Стојковић.

- Једна од најбитнијих утакмица за нас ове године. Имали смо турбулентан период иза нас. Вечити ривал је освојио титулу, честитам им на томе и свим резултатима. Спремали смо се ових дана, месеци, за утакмицу која нас чека. Најлепша утакмица у српском фудбалу и мислим да ће бити прави доживљај за гледаоце - истакао је искусни чувар мреже Партизана.