Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да би победа над Црвеном звездом у финалу Купа и освајање трофеја била спас сезоне.


- Чека нас битна и велика утакмица, највећа у српском фудбалу. После дуже времена има већу тежину јер доноси трофеј. Свако има своје мотиве и разлоге и учинићемо све да они превагну на нашу страну - рекао је Милошевић на конференцији за медије у просторијама ФСС на Теразијама.

Он је додао да је добра ствар што за трофеј Купа Србије играју два најбоља клуба из земље.

- Делом може да се гледа да можемо да спасимо сезону. Сигурно да трофеј значи, а нама може да донесе растерећенији календар у квалификацијама за Лигу Европе, две недеље каснији почетак. Више разлога је ту још.

Прочитајте још Звезда слави Пјаст, Партизан повлашћен у европским квалификацијама

Милошевић не сматра да може да буде изненађења у дуелу Партизана и Црвене звезде.

- Мени ће значити више дерби него колеги, више их је имао, а ја један. Ово је различита утакмица, решава се све у 90 минута. Дигли смо се, али и очекујем бољу Звезду. Надам се да Звезда неће да се подигне ниво на из Лиге шампиона, иначе ћемо имати проблем.

Голман Владимир Стојковић истиче да је предстојећа утакмица најбитнија за црно-беле ове сезоне.

Прочитајте још Илић: Није крај, хоћу да се опростим са пехаром у Купу

- Имали смо турбулентан период, а Звезда је освојила титулу и честитам јој на томе и резултатима. Припремили смо се за најлепшу утакмицу, верујем да ће сви уживати - навео је искусни чувар мреже, уз константацију да живи за то да дете без проблема пошаље на дерби.

Утакмица се игра у четвртак од 19 сати на стадиону "Рајко Митић".