Фудбалер Реал Мадрида Гарет Бејл оценио је да су фудбалери сада као роботи и да немоју мнго слободе и избора када је у питању приватан живот, због свих обавеза и начина на који живе.


Велшанин је од 2013. године играч Реал Мадрида, са којим је освојио четири титуле Лиге шампиона, али се сада увелико говори о његовом одласку из Шпаније. Била је ово фрустрирајућа сезона Бејла, који је у 42 утакмице постигао само 14 голова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бејлов агент одговорио Зидану: Герет је 100 одсто посвећен Реалу


Велшанин је критикован и због тога што се одваја од саиграча, говори се и о томе да га Зинедин Зидан не жели у тиму, а он је посебно истакао колико жртвује своју слободу.


- Као професионални спортиста, не можете да правите свој распред. Можда као голфер или тенисер, али као фудбалер не. Ми смо роботи, кажу нам где да будемо, када ћемо бити тамо, у које време морамо да једемо, у које време морамо да идемо код тренера. Као да губите живот, неко ти увек говори шта дфа радиш. Не можете да бирате, али мислим да је фудбалска каријера јако кратка, тако да неке ствари просто морате да жртвујете - рекао је Бејл.


Бејл је са својим клубом ове сезоне завршио на трећој позицији шпанског првенства, док су у Лиги шампиона претрпели елиминацију од Ајакса у четвртфиналу.


- Неки мисле да је одрицање вредно, неки мисле да није. Ипак, свако зна када је време да се повуче - закључио је Бејл.