Доскорашњи тренер фудбалера Свонсија Грејем Потер нови је шеф стручног штаба Брајтона, објавио је данас енглески премијерлигаш.

Брајтон је у финишу сезоне успео да избори опстанак у енглеској Премијер лиги, а после пет година отказ је добио Kрис Хјутон.

Председник Брајтона Тони Блум желео је да што пре реши питање именовања новог тренера како би клуб могао неометано да се припрема за следећу сезону, па је са Потером потписан четворогодишњи уговор.

- Верујемо да је Потер прави тренер за Брајтон. Изузетно нам је дргао што смо довели једног од најперспективнијих енглеских тренера и што смо с њим потписали четворогодишњи уговор. Он негује атрактивну игру, а то је оно што ми као клуб желимо да постанемо. Верујемо да је Хјутон створио добру средину за нова поглавља Брајтона - рекао је Блум.

Потер је по завршетку сезоне имао понуду Свонсија да продужи сарадњу, али је одбио због новог изазова у тренерској каријери, а Брајтон је за услуге његовог стручног штаба велшком клубу морао да плати око три милиона фунти.