ДОШЛО је време да запету замени тачка. Када се од фудбала опрашта човек који у децембру пуни 42 године и иза себе има 19 сезона у дресу Партизана, а готово нико од 12.000 присутних на стадиону не верује да је куцнуо час за опроштај, јасно је колико је дубок траг у Хумској и српском фудбалу оставио Саша Илић.

Човек који за 22 и по године богате каријере никада није рекао лошу реч о било коме, никада није "успео" да се посвађа са неким саиграчем или противником свакако заслужује величанствен опроштај какав му је приређен у недељу увече на стадиону Партизана. О величини легендарног капитена је много тога речено, а мало боје на скицу његовог лика и дела ставио је некадашњи саиграч и кум Данко Лазовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Илић: Није крај, хоћу да се опростим са пехаром у Купу

И ЕНГЛЕЗИ ПИШУ О САШИ ОПРОШТАЈ Саше Илића од Партизанових навијача у Хумској привукао је огромну пажњу, па се тако међу извештачима са његовог последњег меча у црно-белом фудбалском здању нашао и Дени Галахер из "Дејли мејла". Прича о несвакидашњој и пре свега нестварно дугој каријери 41-годишњег везисте гарнирана је великим бројем фотографија.

- Одлази највећи међу нама и овако нешто се неће поновити више никада. Драго ми је што сам био мали део најдостојанственије каријере и што смо постали пријатељи, кумови и браћа. Да ми је неко рекао да ћу кад буде имао 40 година да жалим што иде у пензију и да ће ми бити оволико тешко - не бих му веровао.

Није Данко пропустио прилику ни да мало "пецне" Илића.

- Био ми је цимер, анегдота је било много, не бих сада могао да се сетим неке конкретне. Морам да кажем да је Сале најбољи капитен и најбољи пријатељ, али и најгори цимер, јер устаје много рано - завршио је Лазовић.

Један од оних који је кроз каријеру био и саиграч и тренер Саши Илићу је Вук Рашовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕДЕЉА КАДА ЈЕ ОТИШАО САША: Партизан се на величанствен начин опростио од легендарног капитена

- Колико сам срећан што сам овде, толико ми је жао што је дошао овај тренутак. Ипак је он један од највећих с којима сам играо. Имао сам ту срећу да сам постао заменик капитена истог дана када је он постао капитен. Сале је велика снага Партизана и мислим да ће то тек бити. Увек ће бити део клуба, никада неће отићи одавде. Кад сам био тренер, био ми је лаган за сарадњу. Перфектно је знао шта хоћу, много ми је помагао на терену.

За Рашовића нема дилеме о томе да ли би Саша требало да буде уз терен или у канцеларији.

- Он мора да буде у некој руководећој структури. Сале је неко ко све зна о Партизану, прошао је све. Неки дођу па мисле да знају, он је ту одмалена. Како и у ком својству, то ће се искристалисати кроз договоре. Треба га чувати, неговати, а не сагорети.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНО-БЕЛИ НА ИЗЛОЖБИ: Партизановци посетили Музеј града Београда

СТИЖУ ГРЕЈАЧИ КРАЈ сезоне представља почетак радова на улепшавању инфраструктуре стадиона Партизана. У наредних неколико дана планирани су радови на замени травнате подлоге, а истовремено ће испод терена бити постављени електрични грејачи.

Спортски директор из периода када је Сале био у зениту играчке каријере Ненад Бјековић такође има само речи хвале.

- Волео бих да чешће излазе из наше школе овакви играчи, овакве личности као што је Саша. Он је истинска икона Партизана, о њему увек сви причају са великим поштовањем. Не бих могао да издвојим ниједан детаљ из каријере, увек је за мене био највећи и најбољи без обзира на то да ли је играо добро или лоше - истакао је потпредседник ФСС.