СЕВАЛИ су муње и громови, пљуштала је киша као ретко када, падао је град у два наврата и све је то учинило прославу 30. титуле Црвене звезде посебном и необичном. Говорећи да је срећа да је главна церемонија, где су играчи излазили са децом, прошла без падавина, Душан Јованчић је покушао још једном да споји сва осећања.

- Необична прослава, коју ћу вечно памтити. Невреме са градом, а целокупан амбијент је био сјајан. Освојили смо две титуле за годину дана, чудо. Имам прилику у Купу да освојим и трећи трофеј у сезони, као да играм у Енглеској - насмејао се Душан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда слави Пјаст, Партизан повлашћен у европским квалификацијама

ТИМ ГОДИНЕ СЈАЈНУ сезону Душана Јованчића препознали су и играчи, тренери, спортска јавност, па је у свим изборима завредео место у идеалном тиму сезоне.
- Значи ми много јер показује да смо добро радили и ја и екипа. Из доброг тима лакше искочи појединац, а нас у Звезди има приличан број. И остали који нису номиновани су могли да се нађу.

Подсетили смо га да је договор са Звездом направио пред прошлогодишњу прославу титуле, која је такође била 19. маја.

- Не могу да се сетим да ли сам се договорио пре или после прославе титуле прошле сезоне. Али кад сам долазио, био је циљ да узмем титулу, да је прославимо баш овако. Било би добро да узмемо и Куп у четвртак и да стварно заокружимо феноменалну сезону.

"Маракана" доноси ту почетну предност на тасу ваге, а без обзира на то што је крај сезоне, снаге још има.

- Наша трава је наш плус, а и све досадашње дербије играли смо боље на "Маракани". Сада не сме да се размишља о умору, одмору већ само о утакмици. Доноси нам много, желимо трофеј.

Рат се добија на средини терена, међутим, сва три овосезонска дербија била су класична "туча" за сваки педаљ терена, без лепоте, са много фаулова. У последњм их је било 57!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звезда унапредила потрагу за талентима

- Тешко је развити игру, с обзиром на притисак, тензије пре, за време и после меча. Нема игре, много је прекида, све се своди на неки потез.

Последњи и онај најважнији Звезда је добила јер није дозволила Партизану да се размахне.

ИСТИ ПРИТИСАК НЕЋЕ Звезда бити под већим притиском зато што је домаћин и зато што се очекује да на "Маракани" освоји после 12 година дуплу круну.
- Ма не, под једнаким смо притиском. Много је битна утакмица и нама и њима, игра се за трофеј. Видећемо ко ће боље да се избори са тим притиском.

- Научили смо лекцију и извукли поуке из оног првог који смо игралу у Хумској. У последња два им нисмо дозволи да се размахну, да они контролишу игру. Како ћемо играти финале, а оно је специфично само по себи, одлучиће тренер и стручни штаб. Можда овај дерби буде потпуно различит од претходна три, која су личила један на други. Нико то не зна. Зато је то дерби.

Куп дерби би, због чињенице да доноси трофеј, а не мора да се заврши после 90 минута, могао донети и дозу уздржаности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јовељић: Осећај када се подигне пехар пред нашим навијачима не може да се пореди ни са чим

- Финала су специфична. Не верујем да ико жели да дођемо до пенала. То је лутрија, треба ту и среће. Ништа се не мења у припреми дербија сем једне велике чињенице - ако изгубиш, изгубио си и трофеј - искрен је Душан надајући се да ће му прва сезона на "Маракани" донети и прву дуплу круну.

СПЕЦ. ВН

ВУЛВЕРХЕМПТОН је на свом сајту и друштвеним мрежама честитао Ненаду Милијашу, бившем играчу, одлазак у пензију.