Фудбалски клуб Црвена звезда проширио је своју мрежу потписивањем уговора са 13 школа фудбала и три регионална центра.

Данашњим потписивањем уговора са три регионална центра почео је нови пројекат Омладинске школе који предвиђа окупљање најмлађих талената и њихов развој у локалној средини, наводи се на сајту клуба.

Како се додаје, школе фудбала Феникс из Шапца, Аполон из Краљева и Пролетер из Зрењанина стекле су својим радом и резултатом досадашње сарадње са Звездом привилегију да буду први регионални центри црвено-белих.

- На овом пројекту радимо већ годину дана, а циљ је да учврстимо мрежу потраге талената широм Србије и региона. Кроз сарадњу са 70 школица фудбала креирали смо одличну базу деце до 12 година, а регионалним центрима решава се проблем рада са децом од 12 до 15 година и њихов прерани одлазак од куће који је неретко велика траума - рекао је Никола Јелић, главни тренер у Омладинској школи Црвене звезде.

Јелић је најавио потписивање уговора са још два до три регионална центра и открио да ће функцију координатора регионалних центара обављати Игор Зихерл.

Такође, потписана је и сарадња са 13 школа фудбала, а црвено-белој мрежи коју од данас чини 70 школа придружили су се Даниловград, Респект (Лозница), Врбас, Сокобања, Арена (Суботица), БСК Бјело Брдо (Хрватска), Гардош, Колонија (Смедеревска Паланка), Рудар (Косовска Митровица), Спорт клуб (Бања Лука), Реал (Лазаревац), ОФК Вршац и Викторија (Крагујевац).