Капитен фудбалера Партизана Саша Илић рекао је да би желео да се опрости од активог играња освојеним Купом и да је данашњи опроштај од навијача на стадиону у Хумској доживео веома емотивно.

- Није крај, имамо утакмицу у четвртак, желео бих да се опростим од активног играња освојеним Купом, али сам мислио да је најбоље да се опростим пред својим навијачима, на свом терену, где сам провео скоро 30 година своје каријере. Данас је било изузетно емотивно за мене, изузетно емотивни су били претходни дани, када се сазнало да може да се игра пшред публиком. Хвала свима који су дошли у великом броју и по овој киши да ме испрате, ја им ово нећу заборавити - рекао је Илић новинарима на стадиону Партизана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕДЕЉА КАДА ЈЕ ОТИШАО САША: Партизан се на величанствен начин опростио од легендарног капитена

Партизан је у последњој утакмици Супер лиге Србије победио Пролетер са 2:0, а Илић је одиграо последњи првенствени меч за црно-беле. Последњу утакмицу готово сигурно одиграће у четвртак против Црвене звезде у финалу Купа Србије.

Упитан шта је данас било најлакше, а шта најтеже, капитен је рекао: "Најлакше је играти".

- Спремио сам говор, понављао га претходних пар ноћи, али знао сам да не могу да изнесем... Да не понављам, хвала и вама новинарима што смо имали коректан однос и надам се да ћемо и у будућности сарађивати само не знам у каквој улози - навео је он.

Рекао је и да му је драго што су навијачи развили транспаренте у његову част и подсетио да је увек имао изузетан однос са њима.

- То се показало и на вечерашњој утакмици, десило се то да је падала киша и град, али за мене ће ово остати до краја живота - додао је Илић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Звезда-Напредак 3:0; Партизан-Пролетер 2:0

- Верујте ми када сам трчао круг око стадиона, деца који тренирају у млађим категоријама су стајала на атлетској стази, приметио сам код већине сузе у очима, значи да им је криво што одлазим, а са друге стране мени је драго што ће једном можда бити у ситуацији да буду као ја - навео је Илић.

Партизан ће повући дрес са бројем 22 на крају сезоне.

Данашњи меч био је 875. на којем је Илић носио дрес Партизана. Он је за црно-беле постигао 240 голова, а освојио је 11 титула, као и шест трофеја Купа.