НЕДЕЉА када је отишао Саша... Није Хумска била пуна, чак ни приближно, како каже песма "Забрањеног пушења", у којој је у играчку пензију испраћен Хасим Ферхатовић. Ипак, Салетова последња утакмица у Хумској је имала душу и сваки детаљ је донео значајну количину емоција, а све је почело већ нека два сата пре почетка утакмице са Пролетером.

Службене просторије и трофејна сала Партизана на северној трибини стадиона су биле мале да приме све који су желели да поздраве легендарног капитена, који је је из руку председника Милорада Вучелића добио уметничку слику Косте Брадића.

- Опраштамо се од каријере једног од највећих играча Партизана. Када гледате како игра Саша Илић онда вам се чини да је све могуће. Само код величина, без обзира о којој се области ради, све делује лако и једноставно. Код Саше је то не само једноставно него и јединствено. Он никада ауторитет није наметао неким посебним жаром, већ игром знањем и резултатом - рекао је, између осталог, председник Партизана Милорад Вучелић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИЛОШЕВИЋ ПРЕД ПРОЛЕТЕР: Биће све у знаку Саше Илића

Окружен породицом, пријатељима, некадашњим саиграчима, тренерима и представницима медија, Илић је једва пронашао речи да опише како се осећа на крају 23 године дуге професионалне каријере.


- Желео бих да се захвалим свима, пре свега бројним легендама, некадашњим саиграчима и тренерима. Није време за велике приче, имам утакмицу за коју би требало да се спремим. Уосталом, ја никада не могу да одем из Партизана, Партизан ће увек бити мој - са гласом који је поприлично подрхтавао поздравио је Саша Илић присутне у трофејној сало црно-белих.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИЛИЋ ЗОВЕ НАВИЈАЧЕ: Дођите да се заједно опростимо

Чувени "број 22" ће вечерас против Пролетера одиграти последње минуте на терену Партизановог фудбалског здања. Од старта нове сезоне број који је 41-годишњи ас носио одлази у легенду и више неће бити у употреби.


ЛЕГЕНДЕ УЗ ЛЕГЕНДУ


КОКТЕЛУ који је представљао први део свечаног испраћаја Саше Илића у фудбалску пензију, присуствовали су, између осталих, Ненад Бјековић, Бранко Рашовић, Илија Завишић, Милош Радаковић, Лазар Радовић, Владимир Вермезовић, Вук Рашовић, Данко Лазовић, Звонимир Вукић, Никола Нинковић..