Помоћни тренер Партизана уочи реванша на Чаиру: Из победничког става до финала

Бета

уторак, 14. 05. 2019. у 13:33

Помоћни тренер Партизана уочи реванша на Чаиру: Из победничког става до финала

Милан Ђуричић (први с лева) фото: Н. Параушић

Не желим да било кога омаловажавам, али ако ми будемо пружили оно што треба, тешко да могу да нас победе с два гола разлике - каже Милан Ђуричић пред меч полуфинала Купа против нишког Радничког
Помоћни тренер фудбалера Партизана Милан Ђуричић рекао је да црно-бели у Ниш на реванш утакмицу полуфинала Kупа Србије против Радничког путују са жељом да остваре пласман у финале.

- Остварили смо примарни циљ, а то је било да изборимо Европу. Наравно, радимо у Партизану и захтеви су увек већи. Идемо у Ниш да у једној квалитетној утакмици заузмемо победнички став и изборимо финале - рекао је Ђуричић новинарима у Спортском центру Телеоптик.

Партизан ће у среду од 20.00 у Нишу гостовати Радничком у реваншу полуфинала Kупа Србије.

- Kод куће играмо на сјајном терену, наравно да у Нишу није такав, али морамо да се прилагодимо. Они можда јесу навикли да ирају на том терену, али они које хоће да побеђују морају да се прилагоде и да не обраћају пажњу на то.

Партизан је у првом мечу полуфинала победио Раднички с 1:0, а Ђуричић не верује да ће Нишлије успети да победе "с два гола разлике".

- Очекујем један Раднички који ће да игра као до сада. Направили су озбиљан резултат. Ми то поштујемо. Сутрашња утакмица ће много зависти од нас и од тога како ми уђемо. Био сам и тренер Радничког и не желим да било кога омаловажавам, али ако ми будемо пружили оно што треба, тешко да могу да нас победе с два гола разлике. Да смо сигурни - нисмо, али објективно имамо правац који је добар - рекао је Ђуричић.

На констатацију новинара да Партизан две године није победио у Нишу, Ђуричић рекао да "нико у животу није остварио нешто, а да се није намучио".

- Победник је модел, а такмичење критерујем вредности. Ми идемо да се такмичимо. Да ли је лако? Није лако. Шта је у животу лако?! Шта је било ко остварио, а да се није намучио? - рекао је он.

Ђуричић је додао да не очекује сличну утакмицу оној из првеснтва, када је Раднички славио са 3:1.

Тренер Партизана Саво Милошевић конференцији за новинаре није присуствовао због седнице Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације