Петоструки освајач “Златне лопте” Кристијано Роналдо је већ годинама у самом врху светског фудбала и важи за једног од најбољих играча, што подразумева да је врло често под великим притиском.

Јувентусов нападач је истакао да није робот и да је принуђен да се помири са тим да ће га критичари после сваке утакмице дочекати са “пушкама”.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Гундоган: Роналдо није на Месијевом нивоу

- Морате схватити да нису сви људи исти, ја то разумем. Људи чекају да пропустим неку прилику на утакмици или да мој тим изгуби, али то је део живота и ја сам то прихватио. Припремао сам се за такве ситуације много година. Не поричем да ми понекад смета и да се умарам јер ми се чини да сваке године морам доказивати да сам јак. Тешко је - рекао је Роналдо.

Сваки његов потез, како на терену, тако и ван њега, увек се анализира, а признао је да сваког дана живи под притиском.

- Мислим да људи не верују да нисам робот, виде ме као некога ко не може да има проблема, никада не сме да буде тужан и не сме имати бриге. Људи повезују новац и успех са безбрижношћу и размишљају како неко може бити тужан а милионер је.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОЈАЧАЊЕ ЗА ПОРТУГАЛИЈУ: Роналдо у тиму за Лигу нација

Бивши фудбалер Манчестер јунајтеда и Реал Мадрида додао је да и даље ужива у фудбалу, упркос притиску који му је наметнут од околине.

- Морате узети у обзир додатни притисак да нешто докажете и другим људима, а не само себи. Људима око вас, породици, мајци, детету... Морате непрекидно тренирати, али долази тренутак када кажете “Слушајте, оставите ме на миру”. Волим фудбал, волим да будем на терену и побеђујем. То време када сам могао да играм и размишљам да ли ћу да дриблам више не постоји. Људи стално осуђују и мисле да са 33, 34 или 35 година морам да престанем да играм. У том случају желим да их оставим запањеним и докажем да сам то и даље ја.

Велика жеља за тренирањем, али и доказивањем, је управо оно што је Португалца довело до светског врха.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Роналдо постаје тренер 2022. године?

- Не знам када сам се навикао на то, али истина је да сам осетио притисак још од детињства. Када сам отишао у Мадрид био сам најскупљи играч у историји. У Манчестеру сам дошао до прве “Златне лопте” са само 23 године и људи су мислили да сам достигао свој максимум. У последњих 10 или 12 година сам имао велики притисак, не само онај који сам ставим на себе већ и од других људи - завршио је Роналдо.