САША Лукић је у најважнијем мечу, торинском дебрију, показао у каквог је играча израстао. Засенио је све велике звезде, па и Кристијана Роналда, те је проглашен играчем утакмице, изабран је у тим 35. кола. Постигао је водећи гол за Торино против Јувентуса, који се ретко виђа а склоп је био његове интуиције, агресивности и фудбалског квалитета.


Првенац у Италији после 40 мечева дошао је у правом тренутку, каже Саша на почетку разговора за "Новости", описујући одакле му уопште идеја да после узимања лопте Миралему Пјанићу у шеснаестерцу Јувентуса одлучи да шутира уместо да дода саиграчу.

- Осетио сам неодлучност Пјанића, а кад сам већ дошао до лопте одлучио сам истог трена да сам завршим акцију. Имао сам осећај да ћу дати гол, толико ми је велико било самопоуздање, мада знам да су сви на стадиону очекивали да асистирам саиграчу који је био у идеалној ситуацији.

Први гол, сјајну игру у везном реду, негде је пред крај упропастило изједначење Роналда за коначних 1:1.

Прочитајте још Саша Лукић после чуда против Барсе: Спектакл за историју и причање деци

- Није морао, али ако је било суђено да буде реми онда је лепо што смо се он и ја нашли заједно на семафору. Нама овај бод много значи, остали смо у трци за Лигу Европе. Остала су нам три кола до краја да се изборимо са Миланом, Ромом и Лациом за место у Европи што би овој сезони дало посебан печат.

За Сашу важи она реченица "најјачи кад га отписују" јер је по повратку из Левантеа у Торино, услед повреде на старту изгубио место у тиму. Причало се у децембру о новој позајмици, продаји.

- Имали су у клубу поверење у мене, а ја сам радио максимално, чекао шансу. И уграбио је у 2019. и оправдао на прави начин поверење које ми је било указивано. "Стрпљен спасен", каже народ, па је добра рола у торинском дербију сатисфакција за све што сам уложио.

Прочитајте још Саша Лукић: Михајловић ми много помаже

Чак и кад није јесенас био у плановима тренера Торина, Лукић је због добрих игара добијао позив селектора Србије и на терену правдао то поверење.

- Србија је увек на првом месту, кад год стигне позив ја сам ту да дам максимум за успех селекције. Лепо смо завршили Лигу нација, добро стартовали против јаке Португалије и мислим да имамо капацитет да се пласирамо на ЕВРО. Никог не потцењујемо, напротив поштујемо све ривале и против сваког улазимо амбициозно. Ред је да после 20 године играмо ЕП - уверен је 22-годишњак који је од победе против Интера 27. јануара стандардан код тренера Валтера Мацарија.

ХОЋУ ДА ИГРАМ НА ЕП ЗА МЛАДЕ
САША Лукић је окосница и младе селекције Србије, која ће од 16. јуна учествовати на ЕП у Италији и Сан Марину (група Б: Аустрија, Немачка, Данска).

- Имам велику жељу да заиграм на ЕП јер је генерација 1996. годишта у Европи екстраталентована. Биће то, сигуран сам, сјајан турнир, ми имамо одличну екипу и ако селектор Горан Ђоровић буде имао на располагању све играче, ако не буде неких забрана јер се не ради о ФИФА термину, можемо много. Неће нам сметати ни ако играмо за "А" тим против Украјине јер ћемо имати седам дана да се одморимо до старта ЕП. Искрено, једва чекам - не крије Лукић.