СИСТЕМ раног узбуњивања о сумњивом клађењу на фудбалским мечевима широм Европе пријавио је УЕФА своја сазнања о чак осам утакмица у Суперлиги и Првој лиги Србије из прошле и ове сезоне. Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије је данас донела одлуку о опоменама и финансијским казнама за шест домаћих клубова због свега што се догодило на тим мечевима.


- Дисциплинци ФСС су добили информације надлежних органа УЕФА и оне се тичу угрожавања интегритета фудбалских утакмица у Суперлиги и Првој лиги Србије - наводи се у краткој напомени из ФСС.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СУПЕР ЛИГА, 33. КОЛО: У центру пажње "вечити" дерби, Нишлије дочекују Чукарички


Суперлигаш Пролетер из Новог Сада је кажњен са 2,5 милиона динара због сумњивог клађења на своја три меча. Динамо из Врања ће морати да плати 1,5 милион динара због сумњи у исход своје четири утакмице. Прволигаш Синђелић је био сумњив на два меча и платиће два милиона динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Познате судије за дерби, Николић помилован


Суперлигашу Земуну и прволигашима Будућности Добановци и Инђији изречене су само опомене због сумњи после клађења на по једној утакмици.


Дисциплинци ФСС су казнили и вечите ривале због навијачког дивљања са обимном пиротехником. Црвена звезда ће морати да плати 250.000 динара због употребе бакљи и петарди на четири суперлигашке утакмице, док ће Партизан бити лакши за 150.000 динара због пиротехнике на три меча.


СПИСАК СУМЊИВИХ МЕЧЕВА
Златибор - Синђелић 2:0
Динамо - Синђелић 4:1
Пролетер - Раднички Ниш 1:2

Инђија - Пролетер 1:1
Партизан - Динамо 6:0
Раднички Ниш - Динамо 2:1
Пролетер - Земун 4:1
Будућност - Динамо 1:2