АКО данас питате богате Арапе који улажу у европске фудбалске клубове, како се боре против сумњи да крше финансијски фер-плеј, они ће послати врло јасну поруку: улажемо и купујемо још више! Како другачије објаснити вест која стиже из Француске да су власници Пари Сен Жермена у чије име иступа Насер ал Келаифи врло близу одлуке да купе италијанску Рому.


Неколико италијанских финансијских и спортских медија и, наравно, неизбежни славни француски дневник "Екип" потврдили су да постоји интересовања Арапа који су на врло симболичан начин новцем "нанишанили" "вучицу" и да је на столу била чак и почетна понуда од 400 милиона евра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАПАДАЧ ПСЖ ПОКУШАО ДА ОБЈАСНИ НАЈВЕЋИ ПРОМАШАЈ ИКАДА: Све се догодило тако брзо


Међутим, исти извори наводе да је актуелни власник Роме, амерички бизнисмен италијанског порекла Џејмс Палота одбио овај новац и да је можда у питању само "кокетирање" и подизање коначне цене.


Ипак, у целој овој ствари се пита и УЕФА, јер постоји врло јасна званична одлука европске куће фудбала која каже: није дозвољено да два клуба буду у власништву једне компаније.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Де Хеа први пик Парижана

Пословично спретни Арапи су зато већ спремили "план Б" који се састоји у идеји да фирма блиска финансијском фонду који руководи ПСЖ, заправо буде купац Роме. Нека ранија искуства говоре да поменути Ал Келаифи већ годинама успешно плива кроз замке које крије финанијски фер-плеј у фудбалу и да ће му можда исти маневар помоћи и овог пута.