Шест полицајаца и више навијача Будућности повређено је у жестокој тучи између припадника полиције и навијачке групе “варвари” после завршеног фудбалског дербија у Никшићу између Сутјеске и Будућности (2:2).

О жестини сукоба говоре слике разбијених глава актера туче. Полицајцу Горану Крстонијевићу повређена је десна рука, његовом колеги Кериму Топузовићу глава, док је најгоре прошао дугогодишњи вођа навијача из Подгорице Александар Чака Ивановић коме је у сукобу са полицијом разбијена глава.

У међувремену огласила се Грађанска алијанса захтевајући од надлежних кажњавање полицијских службеника уколико се потврде њихова прекорачења.

- Добили смо наводе да су полицијски службеници у Никшићу брутално претукли двојицу навијача Будућности. Захтвамо хитну и делотворну истрагу и идентификацију и кажњавање полицијских службеника ако се утврди прекорачење. Упознали смо Омбудсмана, Савет за грађанску контролу, етички одбор Управе полиције и руководство полиције, наводи се у саопштењу Грађанске алијансе.

На Фејсбук профилу огласили су се и “варвари” наводећи да је после завршетка утакмице и уласка навијача у терен да се поздраве са својим играчима дошло до прекомерне и тотално беспотребне интервенције полиције. Наводе да је повређено много навијача.


- Наша браћа су се бранила колико је било могуће, но хулиганска група у униформама је имала предност у виду кацига, штитова, палица и ручних сузаваца - саопштии су “варвари”.