НОВИ тренер, а прича стара, прилично болна за све присталице црно-белих. Уписао је Партизан у Крушевцу против Напретка са Савом Милошевићем на клупи и пети овосезонски, а четврти везани пораз, па се ослабљени домаћин на тај начин радовао првој првенственој победи у 2019. - 1:0 (1:0).

Прва утакмица у тренерској каријери Саве Милошевића ће поред пораза остати упамћена и по чињеници да је у односу на Зорана Мирковића направио значајан заокрет када је у питању искуство стартне поставе. Вратио је Милошевић у првих 11 чак четири играча од преко 30 година (Вулићевић, Остојић, Смиљанић и Тошић), док млађани, 17-годишњи Страхиња Павловић није био ни на клупи за резерве.

Та значајна промена није донела исти такав заокрет у игри црно-белих, па се углавном све као и пре првенствене паузе сводило на јалову контролу лопте из које су тешко "излазиле" конкретне прилике да се угрози Никола Петровић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Напредак - Партизан 1:0

МИЛОШЕВИЋ: ЧЕКА НАС ТЕЖАК ПУТ НОВИ тренер Партизана Саво Милошевић је после "ватреног крштења" свестан озбиљности посла у који се упустио. - Дуг је пут пред нама, био сам свестан тога, а и тежак. Ове утакмице ће нам помоћи да то сагледамо и да пробамо да поправљамо ствари - рекао је Милошевић.

Искуство дефанзивне четворке није могло ништа да помогне Партизану у 18.минуту када је Аксентијевић повукао са десног бока, проследио лопту до Ђорића на ивици шеснаестерца, а овај је мајсторски погодио леви угао Стојковићевог гола. Ситуација из 23. минута када је Ндиаје измакао пажњи одбране Партизана, а помоћни судија га махањем непостојећег офсајда спречио да дуплира предност донела је готово нестварну сцену на делу трибине на којој је била смештена једна од фракција навијача црно-белих ("Партизановци"). Хорски повици "Саво, одлази" учинили су тренера Партизана вероватно светским рекордером када је у питању (не)стрпљење дела публике.

Могао је Партизан у три наврата до полувремена себи да олакша наставак утакмице, али Пантић није стигао до циља ни из слободног ударца ни из игре, док је Рикардо Гомеш у последњим тренуцима првог полувремена са свега четири метра шутирао главом поред гола.

Кренули су гости у наставку на све или ништа, у 58. минуту стигли и до најбоље прилике у фудбалу, али је Никола Петровић прочитао Рикарда Гомеша и одбранио му ударац са беле тачке. Тражили су гости већ у 60. минуту нови пенал после играња Петровића руком, али је Анђеловски само одмахнуо руком. До краја се практично играло само пред голом Напретка, али момци у црно-белим дресовима нису имали ни знања, ни среће да новом шефу струке деби на клупи учине подношљивијим.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРКА ЈЕ ЗАВРШЕНА: Партизан гостује Напретку у дебију Саве Милошевића на клупи црно-белих

НАПРЕДАК - ПАРТИЗАН 1:0 (1:0)

СТРЕЛАЦ: Ђорић у 18. минуту. Стадион "Младост". Судија: Новица Анђеловски (Качарево) 6.

НАПРЕДАК: Ни. Петровић 8 - Аксентијевић 7, Вешковац 6,5, Остојић 6,5, Маринковић 6,5 - Ескић 6,5 (од 90+4. Обрадовић -), Ђорић 7,5 (од 75. Деак -) - Не. Петровић 6,5, Аливодић 7, Ивановић 7 (од 90. Зукановић -) - Ендиаје 7.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6 - Вулићевић 5,5, Остојић 5,5, Валијенте 6, Н. Г. Милетић - (од 31. Урошевић 5,5)- Шћекић 6 - Смиљанић 5,5, Пантић 6 (од 82. Илић -), Тошић 5,5 (од 70. Закарић -), Гомеш 5 - Николић 5.

Играч утакмице: Никола Петровић (Напредак).