Велики бод је Србија освојила у Лисабону. Ремизирали су са Португалијом (1:1). Селектор “орлова” Младен Крстајић је у разговору за “Спортски журнал” причао о детаљима са тог меча.


Прво о промени у концепцији игре после повреде Мијата Гаћиновића. У 21. минуту га је заменио Немања Радоњић.


- Пореметила је доста. Гаћиновић је у животној форми у Ајнтрахту, радио је одлично на тренинзима. И против Немачке сам морао да га мењам због повреде, односно да не ризикујем тежу повреду. Нажалост, повредио се против Португалије. Обе утакмице је играо тактични дисциплиновано, користио је брзину - прича Крстајић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРБИЈА РЕМИЗИРАЛА СА ПОРТУГАЛИЈОМ: “Орлови” одбранили велики бод


Стекао се утисак да промене и улазак Радоњића и Живковића нису оправдали очекивања и да је једино Сергеј Милинковић-Савић показао нешто на терену.


- Радоњић је брз, експлозиван, али је на терен морао да уђе незагрејан, уз то нема ни континуитет играња у клубу. Што се тиче изгубљене лопте Живковића на центру, дешава се. Имао је и добрих потеза. Када је Сергеј у питању, од момента када је Тадић добио ударац смо страховали да ће морати да буде замењен. Припремали смо Сергеја, Љајића смо хтели да “гурнемо” ближе голу. На крају је Милинковић-Савић ушао и стао на лопту.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Крстајић: Србија треба да буде поносна на ове момке


Ипак, промена коју су сви очекивали се није догодила. Лука Јовић, голгетер који игра у феноменалној форми, није добио шансу.


- Могао сам да га уведем и планирао сам да смо јурили резултат, па бисмо играли са два шпица. Да ли се наљутио? Таман посла. Лука је добар дечко, разговарали смо. Сада чекамо наредне утакмице и дуел са Украјином. Идемо корак по корак - закључује Крстајић.