Фудбалски репрезентативци Србије Адем Љајић и Марко Дмитровић сложни су у оцени да је освојен бод против Потугала веома битан за наставак квалификација за Европско првенство.


- Било је ово тешка утакмица. Мислим да смо играли добро, да смо стајали добро на терену. Припремали смо се добро за њих... Знали смо да нам прети велика опасност, да имају играче који могу да нам направе проблем, али мислим да смо и ми њима направили пар проблема и да смо одиграли солидну утакмицу - рекао је Љајић новинарима после утакмице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Крстајић: Србија треба да буде поносна на ове момке


Србија је на гостовању против Португала играла нерешено 1:1 на почетку квалификација за Европско првенство 2020. године.


- Друго полувреме имали су контролу и вршили су притисак, али што би се рекло, издржали смо и освојили један добар бод - казао је Љајић.


Он је додао да освојен бод "значи много", посебно због "много младих момака у екипи".


- Ово је за њих врло важно, али и за цео тим, селектора и Фудбалски савез - додао је Љајић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сантош: Сумњам да је био пенал за Србију, а био је за нас


Голман селекције Србије Марко Дмитровић казао је да је екипа још једном показала квалитет и карактер.


- Сјајна утакмица целе екипе, показали смо квалитет, показали изузетан карактер против актуелног првака Европе. Није било лако, цело друго време су нас притискали, имали су своје шансе, пар долазака пред гол, али нису имали завршницу - рекао је Дмитровић.


Он је додао да се екипа из утакмице у утакмицу уиграва и да све боље делује.