Селектор португалских фудбалера Фернандо Сантош рекао је да је његова репрезентација у више случајева оштећена на данашњој утакмици са Србијом.

"Имам сумње у вези гола Србије, мислим да је до судара са голом дошло после шута. Ти тренуци игре су за нас били веома тешки и лоши. Нисмо имали стрпљења", рекао је Сантош новинарима.

Португал и Србија играли су у Лисабону нерешено 1:1 у квалификацијама за Европско првенство.

Сантош је расправљао са арбитром Шимоном Марчињаком, који је у другом полувремену судио пенал за Португал, а потом поништио одлуку.

"Мислим да је стварно био пенал и питао сам га зашто га није досудио. Није имао шта да ми одговори. Захвалио сам се што ме је одвео да погледам снимак и тако је завршена прича. Два пута смо гледали снимак и молио ме је за извињење. Било је још неколико ствари које није правилно судио. Суђење је било компликовано током целе утакмице", казао је Сантош.

Португал сада има два ремија, после нерешених резултата са Украјином и Србијом.

"Два нерешена резултата код куће су лоша, али смо на неки начин и рачунали да ће овако бити. Мораћемо да победимо у гостима. Имамо још шест утакмица, моћемо да се боримо. Имам поверење у играче, добро раде и верују у себе. Желимо прво место у групи, иако смо сада у мало тежој ситуацији", навео је селектор Португала.

Посебно је похвалио игру Александра Митровића, за кога је рекао да се истакао и да је задавао проблеме његовом тиму задржавањем лопте.

Истакао је да верује у пласман на Европско првенство.

"Играли смо добро, нисмо победили јер просто нисмо имали среће. Не желим да помишљам да губим било какво поверење у играче", рекао је Сантош.

Када је реч о Кристијану Роналду, који је изашао због повреде, Сантош је навео да још не зна какво је његово стање.