Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да данас освојени бод против Португала много значи и да су играчи заслужили поштовање.

"Бод нам много значи. Оно што су момци урадили је за сво поштовање. Момци су изнели комплетан терет ове турнеје. Честитам им од срца, Србија треба да буде поносна на ове момке", рекао је Крстајић новинарима после утакмице у Лисабону.

Репрезентација Србије је играла нерешено 1:1 са Португалом у својој првој утакмици квалификација за Европско првенство.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РЕМИ У ЛИСАБОНУ: Јуначки бод одличне Србије

"Момци су на земљи и у сваку утакмицу улазе максимално одговорно и ангажовано. Неће бити еуфорије после овога, имамо два месеца да се спремимо за јун. Тада очекујем да се врате и сада повређени играчи, да будемо спремни и комплетни", казао је Крстајић.

Србија има бод из једне утакмице, Португал два из две, а води Украјина са четири из два сусрета.

"Утакмице су показале да ће група до самог краја бити неизвесна. Ово је добро за наше самопоуздање пред наредну утакмицу", навео је селектор српског тима.

По његовим речима, повреда Кристијана Роналда је пореметила Португал исто колико и повреда Мијата Гаћиновића тим Србије.

"Као што је вама битан Роналдо, тако нама сваки играч. Играли смо без Матића, Коларова, Фејсе, Костића, Пријовића, Гаћиновић се повредио...Нисмо земља која има 50 једнако квалитетних играча, сваки је много битан", рекао је Крстајић.

Упитан за ситуацију када је Португалу суђен пенал, па је поништена одлука, Крстајић је рекао да је био далеко и да није видео ту ситуацију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Португалија - Србија 1:1

Португалске медије је занимало његово мишљење о Андрији Живковићу, а Крстајић је навео да Бенфика не треба са њима да погреши као са Луком Јовићем.

"Живковић је заиста велики таленат. Могу да апелујем да не дођете у ситуацију као са Јовићем, који је екстра таленат, а изгубили сте га. Живковић ће бити прави играч, али му треба минутажа", рекао је Крстајић.

Србија ће другу утакмицу играти у јуну на гостовању Украјини.