Светско школско првенство у фудбалу одржаће се у Београду од 6. до 14. априла, на осам терена у главном граду и два у Спортском центру ФС С у Старој Пазови, уз више од 1.000 учесника, саопштио је Савез за школски спорт Србије.

За титулу најбоље екипе средњошколског узраста бориће се тимови из 24 земље у мушкој и 16 у женској конкуренцији.

Биће то право Светско првенство, са пуно утакмица, а гледаоци ће моћи на делу да виде младиће и девојке који куцају на врата првих тимова у својим земљама.

- Сигурно је да су међу њима наследници Кристијана Роналда и Лионела Месија, али и Саше Илића и Драгана Стојковића Пиксија. Потрудићемо се, као и увек до сада, да будемо сјајни домаћини. Улаз на све утакмице је бесплатан - изјавио је генерални секретар Савеза за школски спорт Србије Урош Савић, некада и сам професионални фудбалер.

Београд је у последње две године био домаћин школских светских првенстава у баскету три на три и у одбојци.

- Ово је још једна у низу потврда да радимо одлично. Биће нам част да угостимо најбоље светске екипе, дуго се припремамо за овај догађај. Уз велики број утакмица које ће се одржати на чак 10 терена, клинци ће имати и прилику да упознају главни град Србије. На Калемегдану ћемо имати организацију Културног дана, где представити све земље учеснице и то свако на свој традиционални нацин. Велику захвалност у финансијској помоо СП дугујемо држави Србији, Министарству омладине и спорта, граду Београду и градском секретаријату за спорт и омладину - истакао је председник Савеза за школски спорт и цлан борда ИСФ-а Жељко Танасковић.